Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2008 10:04 - БСП хваща гората
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 1476 Коментари: 2 Гласове:
0



И днес, години след обновяването си, социалистическата партия прилича на оръжеен склад, в който провеждат пиротехнически експерименти.
1 октомври 1992

В. „Нов Ден”

 

БСП хваща гората

(Памфлет)

 

И днес...години след обновяването си...социалистическата партия прилича на оръжеен склад, в който великият Продев пуши лулата си, а старши технолог Лилов провежда пиротехнически експерименти.

 

Драматичните колизии от последната седмица (за кой ли път!) принудиха потенциалните социалдемократи да защитят демокрацията.

„О, миг поспри ,ти тъй си хубав!”, възкликна по време на строевата партийна проверка тотемът клеймо на партията Лилов. Остро прокънтяха стъпите на политкомисарката Клара (Маринова – б.а.), а прекрасният и контраалт проряза тихата привечер. С минута мълчание бе уважено жертвоприношението на товарищ Андрей (Луканов – б.а.). Гласувано бе да му изпратят книгата за Павлик Морозов. След това започна превъоръжаването на бойците от Червената армия, която вече наричаха модерна, лява армия на Спасението.

Младите надежди на демокрацията П.Ш. (Петя Шопова – б.а.) и Е.М. (Емилия Масларова – б.а.) получиха детски пищовчета, с които да дразнят врага, да го объркват и да го плашат. Другарката Елисавета (Миленова –б.а.) демонстрира точността на лявото си кроше и с нежния си сексапил събуди тръпка в сърцата на мъжкарите-социалисти. Мъжествената Нора (Ананиева –б.а.) посегна към гранатометите. Ж. Виденов и Кр. Премянов надянаха химическото оръжие, а Ф. Боков притисна до гръдта си бащиния Калашников...

Свързочник (Александър –б.а.) Томов и младши-сапьор Пирински пуснаха по една сигнална ракета, докато редниците от санитарния батальон Поптодорова и Йончев комплектоваха раниците си. С „Будьони” на уста директорката на военновремената агитация В.Д. (Велислава Дърева – б.а.) заповдига духа на армейците. В този исторически момент до пилона с червеното знаме се изправи баш-анализатор Каров.

- Другари – започна той. – Моментът е исторически. Нашите съзаклятници събраха смелост. Кураж, кураж, другари! Но никакви предателства, никакво съглашателство! За вас е ясно, че сега не трябва да управляваме. Защо? Първо: не ни изнася. Второ: не можем. Трето: трябва да си въртим бизнеса. Четвърто: искат да ни попречат да се обновим, другари! Но смелост! Получихме височайша протекция. Центърът ни работи, а и навсякъде имаме свои хора. Социолозите действат, журналистите тоже, никакво харакири, другари. Слава на Бога безработни има достатъчно, а и синдикати. Предупреждавам другарите от санитарния батальон, бойците-свързочници, радистите и пътуващия театър, че няма да простим измяна. Нови жертвоприношения ще има.

Сега ура, за обединението на социалистите! Винаги обединени, никога разделени, другари! Социлистическата партия няма да се отлюспи! Ако трябва още ще се демократизираме, ще жертваме

социализЪма...

При тези думи сълзи закапаха от очите му. Докато търсеше кърпа в левия си джоб, една дружеска ръка докосна рамото му. Ротен тръбач Камов застана пред стоя:

- Колеги, другари, националисти, братя, българи...евлопейци...ние, всички...аз...Глусът му се задуши от вълнение.Току-що получихме две телеграми. Едната  - от главния терапевт на нацията д-р Желев, другата...от колоса от Правец. Те ни поздравяват. Щастлив съм, другари! Сега мога спокойно да загина.

Всички започнаха да плачат и да се прегръщат. Нора и Жан се целуваха. Лилов притискаше Соня (Младенова –б.а.), а Елена (Поптодорова) положи свенливо глава върху рамото на Кюранов. После зачетоха посланията на Големите.

И о, чудо! Главният терапевт на нацията не искаше нищо от тях. Не ги кореше бащински, не ги напътстваше, не поставяше никакви условия. Значи можеха да си продължат да бъдат опозиция. Конструктивна, разбира се, социалистическа. Можеха да продължат да си създават фирми в чужбина, да разработват варианти за дестабилизация на страната, да саботират реформата, да демагогстват, да не бъдат виновни, да бъдат безгрешни...да се гаврят с България. Той, човекът от Веселиново, не искаше нищо от тях.

Бяха постигнали съвършенството.

Изсекнаха се заедно. Както винаги. И зачетоха пак. С мили на сърцата им заврънкулки направо от подсъдимата скамейка Тодор беше написал: ”Не съжалявам за живота, отдаден на Партията и народа. Благодаря на др. Лилов за съболезнованията от Китайската компартия. Надявам се д-р Ж. да предаде братските ми привети по време на посещението си в Китай. Напълно подкрепям сегашните дисиденти...Гответе се за въоръжена борба...ЖИВ СЪМ.”

 

Знаеха го.

 



Тагове:   БСП,


Гласувай:
0



1. saspop - благо
22.11.2008 13:51
благодарррррррррррррррррррряяяяяяяяяя!!!
цитирай
2. cornflower - Смях!
23.11.2008 12:29
Добре си ги възпяла за идните поколения..
Скоро ще им стане тъжно на другарите за гаврата с България!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1138566
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2437
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС