Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2008 17:12 - След като Станишев не е пич, искам да знам дали Т. Дончева е п--тка. Поводи бол.
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 2638 Коментари: 9 Гласове:
0



Копнея да прочета продължение на това наукообразно скудоумие. 
Ако може все така  епидемично. Симптоматично. Аналитично. И диагностично. 
За да пребъдат префърцунената претенция. И политическият бълвоч. 
Щото да се говори с факти - боли. Тях ги оставяме на паметта и интелигентността на читателя.  Явно останалото не е предназначено за тях.
Знам, ще падне голямо напъване във втората част. Посветена на п--ките. Надявам се и някой пич да помогне.
И непременно пак да се обнародва на сайта на ДСБ. Заради рейтингът.
 


Тагове:   дали,   Станишев,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gantree - ?!
20.12.2008 18:55
Не го разбрах този коментар, г-жо Стефанова.
Какво имате предвид, какво по-точно искате да кажете?
цитирай
2. sylviastefanova - Не ми се обяснява, честно казано. ...
21.12.2008 14:53
Не ми се обяснява, честно казано. Вече се готвя за Коледа. Освен това забелязвам голямото "очакване" да кръцна главата на любимото партийно другарче. И разбира се, да се накисна като Лошата критикуваща :)) според неписания кодекс на междувидовото интригантство.
Не ми се обяснява и защото това би означавало да предоставя един маркетингов анализ абсолютно безплатно. Това, че виждам определена безпомощност в тази посока, не е причина да го правя, нали? :))
Все пак ще споделя две неща.
Първото е като база за евенуални размишления. Търсачката в Google показва, че до момента има над 400 000 търсения за брошурата на Станишев. Каква беше реакцията на дясната опозиция, обче? И можеше ли да има адекватен "отговор", при това блестящ и с надвишаващ пиар акцията на БСП, ефект? Можеше. Имаше ли такъв отговор? Нямаше. Защо?
Второ. В коментара, който не сте разбрали, има и чисто естетическо неприемане. Не можеш, ако имаш поне някакво усещане за стил, да си сложиш фотографията с перлите, а до нея да публикуваш заглавие като преписано от квартален писоар. Особено, ако си в ръкводството на дадена партия. Ето защо втората част на моето заглавие, която е посветена на Т.Д. е пародия на заглавието на оригиналния текст. Представете си, например, как би изгеждал един политик в официален костюм с подобна премъдрост в устата. Абсурдно, нали? Но другото е приемливо, така ли? :))
С това спирам да разяснявам. И ви пожелавам Вълшебна Коледа!
цитирай
3. raylight - Ще има реакция на брошурата
21.12.2008 16:35
скоро приключвам базовите постинги за логическите заблуди и ще направя една серия сатирико-логически дисекции на брошурата ;)

цитирай
4. flyco - не е абсурдо
21.12.2008 16:48
Българските парламентаристи едно лято решиха да ходят на работа с костюми и джапанки, за да не им се спарвали краката. Наложи се председателя на парламента да издаде нарочна заповед против джапанките. Защо? Защото тази комбинация не им звучеше абсурдно.
цитирай
5. gantree - @ sylviastefanova
22.12.2008 12:33
Честно казано и от моя страна, коментарът Ви е по-забавен от постинга. Имам предвид главно онова, което Ви се привижда и ми приписвате - "очакване" Вие да "кръцвате глави", да се "накисвате" и да се получи в крайна сметка някакво си "междувидово интригантство" между мен и Вас. Не знам защо така ми отвръщате. Не мисля, че с нещо съм Ви обидил, или че съм Ви дал дори и минимален, най-мижав повод за такива думи, за такова обидно отношение.

Основното, заради което зададох питането си, е неконкретността. И в постинга, а впоследствие и в коментара Ви конкретността тотално отсъства. Няма имена, думите Ви нямат ясен и директен адрес, като изключим единственото конкретно - ДСБ, тоест "сайта на ДСБ". От своя страна аз знам към кого конкретно са адресирани думите Ви, но то не е, защото те са ясни и директни. Всъщност, това е и основното, което ми се върти като въпрос - защо е тази неконкретност? Когато искате нещо да кажете, когато сте недоволна от едно или друго, когато нещо не одобрявате - не го ли назовавате директно и ясно? Когато поставяте и обсъждате някакъв проблем, не го ли назовавате директно без никакви недомлъвки и неясноти?

От друга страна, стремежът към неконкретност е всъщност нежелание да се застане открито зад ясно изразено и конкретно мнение. Тоест - Вие намеквате нещо, изразявате някакво безадресно недоволство може би защото искате да имате и възможността евентуално да обясните как не са Ви разбрали добре, ако се наложи. Най-вече такава е ползата от неконкретността, неназоваването и недомлъвките.

За двете неща, които споделяте. Нямало реакция на "пиар акцията на БСП" - извинявайте, но не знам Вие как си представяте "дясната опозиция" и най-общо казано всичко онова, което би следвало да излиза от политическите партии. На "пиар акция на БСП" очаквайте отговор единствено от такива "десни опозиции" като ГЕРБ и СДС. Безсмислено е да очаквате ДСБ да се занимава с "пиар" акциите и циркаджилъците на Станишев, а хората отстрани да си мислят, че става дума за политика. Подобна реакция можете да видите най-много на чисто лично ниво, каквото е и това, което сте видяла, а има и още нещо - пълното мълчание, пълното игнориране на станишевите безсмислици също е реакция. Моята лична, например, е точно такава.

Второто от двете неща е много, много негативно. Плод е на някаква Ваша суетна емоция, вероятно за повече убедителност бихте си я нарекла "естетическа", или по някакъв подобен интелектуалски начин. Емоциите са по принцип нещо много хубаво, но мисля, че в случая Ви подвеждат. Получавате обратен ефект.

Поздрави.
цитирай
6. sylviastefanova - До gantree
22.12.2008 18:00
Мисля, че е нелепо да тълкувате моя предишен коментар като адресиран персонално до вас. Ако беше така, щеше да присъства личното обръщение, както е в случая. Не ви познавам. Не знам кой стои зад вашия ник. Не виждам причина да коментирам вашата личност...А да ви обиждам - нито е в моя стил, нито ми е минавало през ума. (Съжалявам, ако сте се почувствали засегнат...)
Писането в един блог обаче по принцип е с широк адресат. Дотолкова, доколкото блогът е отворено пространство, в което може да влезе всеки. Поради тази причина "собственикът" на блога е напълно свободен да избира формата на своя изказ без да дължи обяснения или оправдания за това. Аз, както и вие предполагам, сме напълно свободни да казваме колкото искаме и когато искаме, нали? Не виждам защо това трябва да събужда вълнения.
Що се отнася до политическата част на темата, която обсъждаме - моето мнение се различава от вашето. Повтарям - можеше да има и трябваше да има сериозна политическа реакция на тази брошура. С факти. Не е възможно да се интересувате сериозно от политика и да не схващате защо.
Запазвам също така и естетическите си съображения. В тях няма нищо лично. Но има чувствителност и ако ми разрешите - верен инстинкт. Бих могла да добавя още много неща, но вече не давам безплатни консултации. Дори и в своя блог :))
Поздрави. И красива Коледа.
цитирай
7. gantree - @ sylviastefanova
22.12.2008 19:48
Е не, то стана забавно :))
Разбира се, че коментарът Ви под номер 2 е персонално адресиран към коментар номер 1; към моят коментар, в който Ви питам "какво имате предвид", на което Вие ми отговаряте с "не ми се обяснява". Ако не Ви бях попитал, нямаше да има на кого да кажете "не ми се обяснява" - това във връзка с широкия адресат, на който уж сте написала, че не Ви се обяснява. Колкото до обидното отношение - вижте отново първите си изречения в коментар номер 2, и ако все още държите да изглеждате леко разсеяно и неангажиращо, подробно ще Ви обясня кое е обидното в тях. И Ви благодаря за разясненията на тема "що е това блог", поддържам блога си от почти три години и можеше да си ги спестите.

По отношение на ДСБ и станишевата брошура - не искам да Ви налагам мнението си, но не звучите убедително. На празнословни пиар акции не може да има политическа реакция. Това важи както за смешната му брошура, така и по отношение на глупавия им предконгресен клип. От гледна точка на ГЕРБ, и дори СДС вероятно сте права - на тях най-добре им приляга да реагират на подобни безсмислени пиар акции. Според мен не е сериозно да очаквате такава политическа реакция от ДСБ.

Така наречените Ви "естетически съображения" са практически последното, което ме интересува, както се вижда. Дори и инстинктивни, те си остават неконкретни и неясни. Недоволствате срещу нещо, на което дори името му не Ви стиска да назовете, но не от страх, а само защото искате да си оставите възможността евентуално да обясните как не са Ви разбрали добре. Вече направихте това спрямо мен, наричайки нелепо разбирането ми за най-обикновен отговор.

Благодаря Ви за коледните пожелания. Явно и нещата, които празнуваме са различни - Вие празнувате Коледа, а аз Рождество Христово.

Поздрави.
цитирай
8. sylviastefanova - :))
22.12.2008 21:52

:))
цитирай
9. flyco - станало е забвно
23.12.2008 10:01
С. Стефанова: "можеше да има и трябваше да има сериозна политическа реакция на тази брошура. С факти. Не е възможно да се интересувате сериозно от политика и да не схващате защо.
Запазвам също така и естетическите си съображения. В тях няма нищо лично. Но има чувствителност и ако ми разрешите - верен инстинкт."

Продължавам да посещавам блога заради това.
На Ган много поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1142290
Постинги: 424
Коментари: 709
Гласове: 2438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС