Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2009 11:58 - ( Timeless) Ше яхне ли някой насрочените за утре протести
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 1567 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 13.01.2009 13:27


Ето това, точно този подход е пример за долен журналистически слугинаж. За поръчкова и страхлива журналистика от ниска проба! И не защото в БНТ не разбират или не знаят...

"....Ще яхне ли някой насрочените за утре протести
image
13 януари 2009 | 10:24 | БНТ, "Денят започва"
image
Антон Кутев, секретар на Всияши съвет на БСП
Петър Николов, ДСБ - София


Водещ: И добро утро на тези от вас, които сега се събуждат и включват телевизорите си. Веднага продължаваме с още коментари по темата с очакването за утрешните протести, „Обединен граждански протест”, така е озаглавен от инициативния комитет на студенти, неправителствени и браншови организации. Добро утро на гостите ни в студиото Петър Николов от ръководството на ДСБ - София.
Петър Николов: Добро утро.
Водещ: И Антон Кутев, секретар на националния съвет на БСП. Здравейте, добре дошли.
Антон Кутев: Добро утро.
Водещ: Какво очаквате, всъщност, вие политиците, защото както можем да видим и от заглавията политиците се опитват да яхнат протеста в сряда. Някои казват това е протест забранен за политици. Отстрани безучастно ли ще наблюдавате или ДСБ ще иска да яхне протеста?
Петър Николов: Към мен е това, затова още в началото ще се опитам да изчистя проблема какво направи ДСБ в неделя на своята пресконференция, ДСБ – София. Ние не се пишем организатори на този протест, съорганизатори или нещо подобно, ние призовахме нашите симпатизанти....."
Стенограма на Агенция "Фокус"

Ето това, точно този подход е пример за долен журналистически слугинаж. За поръчкова и страхлива журналистика от ниска проба! И не защото в БНТ не рзбират или не знаят как се прави журналистика, или каква е мисията на една обществена телевизия. Нищо подобно!
В БНТ отлично знаят тези неща. (Там има кадърни и опитни журналисти.) Те много добре разбират, че основания за недоволство има. Че те са обосновани. Че те са справедливи и наложителни. Че така не може да продължаваме повече. Че истинската журналистика не може и не бива да бъде безучастна. Но се избрали позицията на лицемерни и пошли шушумиги.
Сиурно имат своите причини. Нека ги разберем и им простим. Ако можем.

Защото, за какво си говорим сега? Говорим си кой какво можел евентуално да яхне! Нямаме други грижи - нали сме най-богатата държава в Европа.
Ами да разпуснем опозицията тогава, за да не влиза в общение с недоволните български граждани. Сакън! Отнюд! Анатема за такова партийно и политическо падение! Нали за това са така съгласно загрижени и в БНТ, и в Би Ти Ви ? Сигурно снощи са сънували едни и същи сънища. А Сънчо се е спускал от "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2. 

И никакви членове на партиите на площада.Трябва ясно да се разбере - членуващите в партии лица нямат граждански права и не могат да протестират.  На другите е разрешено, но само ако не се омешват с горепосочените низвергнати индивиди. Нали мисията на партийците е да си лежат вкъщи. Особено, когато са ни дръпнали шалтера, а на плаката в ЕС България е представена като "руски клозет с клекало".
Нали така БНТ? Съгласна ли сте с мен, г-жо, Пръмова?

А пък аз, как така не съм знаела досега тези важни нюанси на гражданско поведение? Както и различията в гражданските права на различните породи граждани?  Не знаех, и, че партиите трябвало да се снишават, щом навън има протести. Защото нали партиите не се създават от хора и за хората и в името на общественото благо? А се правят  за Маркс, Ленин и Сталин, и в името на комунизма и безконечното лапане.

Не знаех още, че депутатите, които по Конституция представляват  целия български народ трябва да се снишават като мишоци в брашно из кулоарите на НС, само защото на "парламентаристите" от БСП, НДСВ и ДПС не им стиска да излязат пред обичащия ги народ. Чиито пари, благоденствие и достойнство попиляха.
Да бе, ние сме клозет, както ни се показа! И според концепцията на преобладаващата част от BG-анализаторите, в това помещение на опозицията е отредена ролята на тоалетна хартия. 
Така че утре никакви партийци на площада. Могат да продължат да гастролират по електронните медии и да обясняват, че няма да яхат. Щото сигурно не умеят да яздят. То и за това се иска смелост.








Тагове:   насрочените,


Гласувай:
0



1. prebroitel - Ле ле
13.01.2009 12:26
Ле ле,супер!Повече няма какво да кажа.
цитирай
2. net - напротив най-умеят да яхат!
13.01.2009 12:43
Доказано е с годините. И това, че няма да излезнат да студуват на площада, като мирни, обикновени хора също е премерено и е вид яхане. И обикновено, добрите сърфисти, плуват паралелно и скачат, яхват гребена на вълната. А нашите политици са най-добрите в света. само дето, ако влезнат в морето всичките наведнъж, ще се повиши рязко новото, а те с тези търбуси, хем ще изместват дстатъчно количество вода, хем с главите си ще са отгоре.
цитирай
3. sylviastefanova - До prebroitel
13.01.2009 12:43
Радвам се, че сме на едно мнение.:))
цитирай
4. sylviastefanova - До net
13.01.2009 13:04
Ако ще си говорим за онова "яхане", от което на хората им се повръща - си прав.
Но аз се хванах за клавиатурата поради друго. Не понасям да ме правят на глупак/чка. В България има представителна демокрация. А тезата, че опозицията щяла да яха протестите е смешна залъгалка точно за глупаци. Тече кампания, чиято цел е да внуши на хората, че няма смисъл да се протестира. За кого мислиш, че е удобно това? Мнозинството на БСП, НДСВ и ДПС се "защитава" като използва медиите. Това боде погледа.
Опозицията е длъжна да е навън, сред хората, това е неин политически дълг.
А тези с коремите...,ами нека ги поставим на диета, ако не възразяваш. :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1142381
Постинги: 424
Коментари: 709
Гласове: 2438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС