Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2009 20:37 - Срам ме е от вас
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 11130 Коментари: 50 Гласове:
5

Последна промяна: 29.11.2009 20:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес ме е срам от коментарите на (повечето) българските политици.

Срам ме е, но не от портфолиото – международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реагиране при кризи, със запетайка или тире, все едно - което получи Румяна Желева, българският външен министър.

Срамувам се от глупостта, първосигналните реакции, зле прикритата злоба и желанието да унизиш, които може и да са характерни за BG-нравите. Но са абсолютно неуместни, когато става въпрос за дипломация, външна политика и достойнството и самоуважението на една нация.

 

Да видим сега какво се случва в действителност. Кой, какво и на кого говори, какво всъщност казва и мисли ли с главата си, когато го прави.

 

1.Предимствата на ресора и задължителните първи реакции на българската страна.

Без значение от коя партия или институция идват, те трябваше да звучат така:

................................................................................................................

Ние приемаме с удовлетворение тази отговорност. За нас като българи и за българския комисар е чест да бъдем посланици на човеколюбието и солидарността на Европейския съюз, в който днес живеят половин милиард души от 27 държави.

Ние разбираме, че този избор е признание за човечността на българския народ, за неговата справедливост, хуманност, смелост, търпение и солидарност към страдащите. Защото в България живеят граждани, които познават и пазят в сърцата си историята по спасяването на българските евреи през Втората световна война, толерантността към друговереца, прошката за понесените страдания, оптимизма, добротата и жизнелюбието на една нация, която неведнъж се е изправяла след национални крушения.

В това е силата на България и на българина и ние сме готови да дадем от тази сила на онези, които страдат и които се нуждаят от помощ. Защото това е една от висшите ценности не само на България, но и на демокрацията и на европейската общност като цяло. Ние сме част от тази общност и т.н....

...............................................................................................................

 

Изобщо не ми е работа да съчинявам изказванията на политиците, но така се мисли и говори държавнически. Това,

на което се наслушах е простотия и безпросветност.

 

Пак повтарям – така се говори държавнически. Защото подобно говорене ти позволява да вземеш нещата в своите ръце, да придадеш блясък и достойнство на ситуацията, да очертаеш периметъра на своето участие, да подчертаеш неговата важност (дори и ако тези около теб са имали нещо друго предвид) и така да спечелиш допълнително уважение.

Вместо да подскачаш като настъпена хлебарка. Още повече, че този ресор наистина дава сериозни възможности.

 А именно:

1.    Популярност за страната ни без да харчим за това бюджетни пари.

2.    Позитивен имидж, който полека-лека ще измести „славата ни”, че сме държава на организираната престъпност по високите етажи на властта, на мафията, на търговията с деца и на нечовешкото отношение към хората в неравностойно положение.

3.    В този ресор положителният резултат е гарантиран, защото винаги ще има хора, на които европейският (български) комисар ще е помогнал. Такива неща не се забравят. Затова ще ги има и благодарността и обичта на хората. Всеки, който поне малко разбира от политика знае, че от това по-голям капитал няма.

4.    Да организираш хуманитарни акции е наистина „кралска отговорност”. Неуместни са ироничните подмятания, че с това се били занимавали холивудски звезди. Да, занимават се. Но нека не забравяме, че именно тези хора имат огромно влияние и авторитет и се възприемат като неформалните лидери на света.

5.    Нима е лошо, че оттук нататък хуманното, благородно лице на Евросъюза ще се представлява от българка?

Само глупак може да реши, че това е „плесница и унижение” за България.

6.     Освен това ресорът предоставя възможности за много контакти и за съдаването на връзки в поне още два континента освен европейския. При това, освободени от контекста на стари междудържавни, блокови или кланови конфликти или противоречия. Всички врати са били и ще бъдат отворени пред искащата да помага Европа, пред ЕС, олицетворяван от българския еврокомисар. С времето натрупаният авторитет вероятно ще създаде и условия за осъществяването на посреднически мисии. А това е висш пилотаж в политиката.

7.    Взаимодействие с външния министър на ЕС, разбирай по-тесен контакт и с Великобритания. Ако българската дипломация реши може да го използва, или не. Но тази възможност така или иначе се отваря пред нас.

8.    Оставаме извън вътрешните търкания в евросъюза, не носим пряка отговорност за евентуалните неудачи при приспособяването му към изискванията на Лисабонския договор. Не е за подценяване. Подобен „неутралитет” е основа за добри приятелства, не поражда негативизъм, като в същото време ще поощри българските евродепутати (стига да имат капацитета за това) да предлагат идеи и така да влияят върху ресорните политики.

9.    Оперира с консенсуса на всички политически семейства (човеколюбието и проявите на хуманност нямат партиен цвят), а това е възможно най-широката основа за изграждането на влияние и авторитет.

 

2. Сега за БГ- простотиитие:

1.    Когато ти предлагат хуманитарен ресор не можеш да твърдиш, че това е унижение за тебе. Не може да бъде унижение да помагаш на хора, изпаднали в беда.

Такова говорене е цинично, отблъскващо и абсолютно недопустимо.

2.    Деструктивност. Изкривено тълкуване на ситуацията. Провокирано от желанието да покажеш на упавляващия ГЕРБ, че в ЕС „ не ги имат за нищо”. По същество това  е антинационално говорене. Илюзия е, че от него могат да бъдат извлечени партийни дивиденти.

3.    Претенции. Например сравнението с Румъния и вайкането, че тя е получила толкова значим ресор като земеделието.

За съжаление с оставеното от тройната коалиция политическо наследство, едва ли има ресор, за който да може сериозно да се твърди, че е заслужен от България. По-скоро обратното, включително и когато става въпрос за кризи и природни бедствия.

 

3. За пропуснатите възможности:

1 Вероятно има такива. Но това е говорене с обратен знак, което ни отнема позиции и авторитет, вместо да добавя към тях.

Вероятно и подготвителният процес по окончателното решение за „ресора”, съобщен от Барозу, би могъл да протече по-плавно. С повече премереност и сдържаност. Но нали именно тук би трябвало да проличи компетентността  и умението на т.нар. професионална дипломация?

Или греша?

 



Тагове:   срам,


Гласувай:
5



1. анонимен - Защо чак сега
29.11.2009 22:07
Защо чак сега пишете по този начин. Къде бяхте когато Б.Б плюеше по България и неиния народ -
мислеки че плюе по С.С. / аз съм в друга страна и имах възможност да го слушам в Чикаго / Има една поговорка - КАКВОТО ПОВИКАЛО - ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО.
цитирай
2. flyco - ...
29.11.2009 22:23
Всичко ще се оправи, но трябват още двайсетина години и няколкостотин отговора.
цитирай
3. анонимен - Защо чак сега
29.11.2009 22:26
Цитирам :Говорят се толкова глупости в момента, (съжалявм, че се изразявам по този начин) които звучат унизително за България, направо отчайващо е. Никакъв усет за национално говорене, дипломатически такт, умение да извлечеш максималното от една ситуация" - къде бяхте когато се използвуваше всяка среша с чужденец за да се плюе по България. Като кмет - два международни скандала / ако сте забравили с Македония и с Израел / Като министър председател - коментира от чужбина деиствия на държавния глава - без да познава Българските закони . Не бих се обидил ако не ми отговорите или ако ме изкарате - социалист или член на някоя компартия.
цитирай
4. анонимен - Защо чак сега
29.11.2009 22:36
А ИНАЧЕ - БРАВО ЗА НАПИСАНОТО . МНОГО Е ВЯРНО
цитирай
5. анонимен - Защо чак сега
29.11.2009 23:41
Ппегледах 'Какво можете да прочетете в този блог!" и никъде не забелязах да критикувате една част от Българските политици оплюли избирането на ИРИНА БОКОВА - а да, забравих - те са маи от дясното политическо пространство. Или принципите важът само когато на нас ни изнася. Не чакам отговор.
цитирай
6. sylviastefanova - Здравейте, анонимен, смятах да си драскам поезия, това ми е по-приятно, но вие ме предизвиквате :))
29.11.2009 23:59
Налага се, така се получава, да ви постна реакциите на днешните управляващи за избора на Ирина Бокова.
А аз не съм коментирала този избор, поради същата причина, поради която коментирам сега. Ако си го бях позволила, щях да напиша доста неприятни неща.
Що се отнася до Чикаго - смесвате нива и теми. Само ще напомня, че когато беше избрана Меглена Кунева никой не си позволи долнопробни политически реакции като тези, на които станахме свидетели сега от средите на социалистическата партия.
А ето и позицията, която ви обещах. Копирах я от сайта на БНТ.:))
„Много съм щастлив, голяма победа за България е, че български гражданин ще ръководи толкова влиятелна международна организация”, заяви днес заместник-министърът на външните работи на България Марин Райков. „Този успех оправдава подкрепата на новото правителство за Ирина Бокова”, добави още Райков.
Благодаря ви, че четете моя блог.
Силвия
цитирай
7. анонимен - Ревизия на Лениновото учение: ...
30.11.2009 02:07
Ревизия на Лениновото учение:
Пролетарий от Всички страни Сплотявайте се!
ОКРЪЖНО НОМЕР 4:
На заседание на Визшият Пожарникарски Съвет е взето решение за ревизия на Ленин, а именно

Пожарникари от всички Страни Съешавайте се!
Първичните Пожарникарски Организации ППО, са получили от ЦЕЦА Княгиня копие от Кървавото писмо с което ППО-гр Банкя доказват че са успяли да се съешит.
Пожарникарте от Банкя са превзели през последната нощ гр София и от всеки квартал изпращат на ЦеЦА от Плевен де кървави, де некакви кафеви писма.
ОЧКВАЙ НАРОДЕ ПОСТАНОВЛЕНИЕ НОМЕР 13.

Невине Журналист е видял наживо как ЦЕЦА от Плевен с къпе преди баня.
На жърналистът е дадена първа помощ и веднага бил записан в най-близкото ППО, а до централата е изпратено малко писъмце с номерът на журналистическата трътка
гусин Кузов, подгонен от активното мероприятие, се е наредил пред на опашката на спирката за рейсовете до Банкя с пожарникарска каска и изути келоти предвождан от дна тайфа циганета. на всеко от които е закупил по един геврек и една кифла с мармалад. Децата на сухо използвайки геврекът и кифлата си играят на съешени младопожарникари.
цитирай
8. анонимен - Или греша? aha i to dosta, pi...
30.11.2009 02:10
Или греша?

aha i to dosta, pisane pod formata na to4koredove pokazwa 4e si tralala
цитирай
9. iskren74 - За статията
30.11.2009 03:08
Статията е много поучителна. Хареса ми.
Много политици трябва да се замислят от написаното. Наистина, когато избираха М. Кунева нямаше такива реакции от страна на опозицията - лош ресор, шамар и т.н.
За пореден път БСП /ДПС просто не искам да коментирам - за мен това не е партия/ показаха, че техните интереси стоят над националните.
След тяхното наследство да се благодарим образно казано, че изобщо имаме еврокомисар.
Спомням си, че беше споменато по к2 как Естония или Литва не помня са усвоили 99% от европарите, докато ние - под 2%!! На България не само и спряха парите по Сапард, Фар и някои други проекти, но и трябваше от собствения ни бюджет да ги извадим за изпълнението им!Членски внос, връщаме пари на ЕС, даваме пари от бюджета за изпълнение на тези програми...и излиза, че държавата е на минус засега от членството в съюза.
Искрен

цитирай
10. анонимен - Защо чак сега
30.11.2009 07:43
писател от български произход Илия Троянов, чиято позиция личи още в заглавието на публикацията: "Защо изборът на ЮНЕСКО е скандален?".

Той се спира обширно на факта, че Ирина Бокова произхожда от комунистическо семейство и че нито веднъж не се е дистанцирала от престъпленията на тоталитарния режим:

Показателно е, че г-жа Бокова (също както и нейната партия) не се дистанцира от престъпленията на тоталитаризма. Партията-наследница на бившата комунистическа партия не пое нито отговорността, нито вината, тя дори не се извини на жертвите.

Новата генерална директорка на ЮНЕСКО се числи към малка, властна прослойка, която съсипа България и сега играе играта на демокрация, за да не бъдат застрашени неправомерно придобитите й привилегии.
Чудя се дали не го е писал министъра на пропагандата на третия раих
цитирай
11. boristodorov56 - Вероятно комунистите нямаше да твърдят, че росора не е престижан,
30.11.2009 08:01
ако беше наречен - устойчино развитие на връзките с Русия и прокарването през България на интересите и.
цитирай
12. ka4ak - удобен момент да се изкорени една изкуственна болест-наркоманията!!!
30.11.2009 09:25
Ресора е изключително подходящ за да се стартира Европа чиста от наркотици!
цитирай
13. haralanov - Хм...
30.11.2009 09:53
И мен ме е срам ама...Това е положението!
цитирай
14. анонимен - @12 - ИМЕННО, АБСОЛЩТНО ПРАВИЛНО
30.11.2009 10:03
...)))
цитирай
15. rat - Аз лично не виждам нито първосиг...
30.11.2009 10:29
Аз лично не виждам нито първосигнални реакции, нито злоба. Това е едно нормално политическо говорене. Винаги се притеснявам, когато всички харесват нещо. И бягам далеч от хора, които са харесвани от всички.
Нека не забравяме, че ГЕРБ са част от мнозинството в европейския парламент, докато НДСВ, БСП и ДПС бяха от малцинството. Аз лично за себе си смятам, че това не е някакъв голям успех, да получим именно този ресор, но колкото толкова. А това, което е написано като възможно изказване звучи смешно. Толкова блудкав текст не бях чел. Точно като поздравително слово от недалечното ни тоталитарно минало.
А за Бокова какво да кажа, десетки пъти съм казвал, че ЕС и останалите международни институции легитимираха бившите комунистически режими и хората активно участвали в тях. И ТЕ ТАКА........
цитирай
16. анонимен - неубедителна позиция
30.11.2009 10:44
Силви, наистина ракциите често бяха глупави, но мисля, че твоята позиция не е издържана.

Защо? Публичността и имиджа се дължат на ЩАТНИТЕ пресцентрове и ПОДЧИНЕНИТЕ вестници. Не винаги има нещо общо с това, за което се отговаря.

Постовете общо взето са равностони, с изключеие вроятно на два три (касаещи финанси и армия).

А нима има "лош" пост?

Има ли постове, които да не дават това което дава този, според твоетето твърдение по-горе?

Не няма.

Повечето (почти всички) са ненужни. Обикновена бюрокрация. Тя се и ЩЕ СЕ самовъзпоризвежда.

цитирай
17. sylviastefanova - До 7 и 8
30.11.2009 18:31
Грубият език обикновено издава липса на аргументи.
В комбинация с анонимност - липса на смелост да защитиш позицията си.
цитирай
18. sylviastefanova - До 9
30.11.2009 19:09
Това, което казвате е вярно, то е и коментирано неведнъж досега.
Радвам се, че слушате радио К2.
цитирай
19. sylviastefanova - До 10, 11 и 12
30.11.2009 19:11
Нямам какво да добавя.
цитирай
20. sylviastefanova - До 16 и 17
30.11.2009 19:23
текстът не е блудкав, запознайте се с технологията за писане на политически речи.
Не смятам, че съм неубедителна, въпреки че всеки им правото на своята гледна точка.
Да, това, за което пиша е близко да ума. Всеки пост - предполага наличието на власт. При условие, че си достатъчно умен и обигран, за да се възползваш от нея.

цитирай
21. анонимен - Защо чак сега
30.11.2009 20:59
Новата българска еврокомисарка събра медиите, за да им обясни колко важен е ресорът й, а онези, които го омаловажили с негативните си коментари, били провалени политици и партии. Желева не се стърпя и записа в историята велик гаф - Египет и Грузия се намирали в Близкия Изток.

ЕТО ВИ НОВА ТЕМА - ГОТОВ ЛИ Е БЪЛГАРСКИЯТ
ЧИНОВНИК ДА РАБОТИ В И ЗА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА.
цитирай
22. анонимен - Имахме си прекрасен еврокомисар
30.11.2009 21:37
Имахме си прекрасен еврокомисар, защо докараха това КВАЗИМОДО...Пожарникарска ни работа....
цитирай
23. анонимен - Имахме си прекрасен еврокомисар
30.11.2009 21:43
Имахме си прекрасен еврокомисар, защо докараха това КВАЗИМОДО...Пожарникарска ни работа....
цитирай
24. borsi - Адмирации за темата
01.12.2009 00:09
Колкото до анонимните тук, пропити със завист, то простотията и злобата са обичайния език на левицата, след кражбата разбира се ;)
Както се казва - Гроздето е кисело.
цитирай
25. анонимен - Предложения
01.12.2009 00:20
Предложения за решаване на болния за всички въпрос за детските градини в България!
1. Може да се създаде "професия: заместник родител" т.е. родител, който иска да продължи да отглежда детето си у дома ( до тръгване на училище) и има подходящи условия, за
да се грижи едновременно с това и за деца на свои близки и приятелии съответно
получава пари. Децата се отглеждат с повече грижи и отговорност и родителят знае на кого точно поверява детето си. Едновременно с това общините заплащат 225 лв. на дете на месец (колкото е изчислено, че струва на общината отглеждането на едно дете в детска градина в момента, което е и около една минимална раб. заплата) и родителите могат сами да преценят как да отглеждат детето си.
2. Има въведена практика на запад детските градини да се намират по месторабота!
Тука вече може да се намеси бизнеса. Родителите и децата отиват заедно на работа.
През целия ден родителят има пълен достъп до детето си и отново прекрасно познава човека, който ще се грижи за детето. Детето не е подложено на стрес, къде отиват мама и татко и защо ме изоставят! Доста деца ходят с рев на детска градина! Отново майките получават 225 лв на месец на дете на месец!
3. Детските градини, за да не пустеят се превръщат в детски оазиси за игра. Там
децата срещу такса ще могат да си поиграят с другарчета и да се радват на детските забавляния! /ще намерим и повече работа на бате Енчо ;-) /

Идеите са първосигнални могат да се използват, променят и подобряват!
Важното е да има релна грижа за децата!!!!!!
цитирай
26. sylviastefanova - До 22
01.12.2009 12:29
Това ли е новината от срещата с медиите?
Не съм присъствала на тази пресконференция, а обичам да се доверявам на собствените си уши.
Темата за подготвеността на българския чиновник е добра. Ще ми е интересно да прочета вашата гледна точка.
цитирай
27. sylviastefanova - До 23 и 24
01.12.2009 12:35
Ще нарека един еврокомисар "прекрасен", когато видя, че неговите идеи и усилия са се материализирали като политика и законодателство в собствената му държава.
В случая с г-жа Кунева, това означава, че тя ще има успешен и завършен мандат, едва когато съответните институции и закони премахнат вратичките пред прогнозното потребление, фалшивите и неясни сметки на ЧЕЗ и Топлофикация, чрез които се ограбват българските потребители.
цитирай
28. sylviastefanova - До 26
01.12.2009 12:44
В моя квартал има поне две такива места, където родителите могат да поверяват децата си за час или повече.Там се организират и детски тържества. За целта са приспособени партерни помещения, към тях има барче за кафе, оформени са много артистично, с цветни стени като в приказка, има красиви играчки и дори камери, с които се наблюдават малчуганите, а отпред са масичките за кафе. Не е съвсем същото като това, което предлагате, но е прекрасно и дава възможност на младите майки поне за малко да си поемат дъх. Частни са и там работят млади и много симпатични момичета.
:))

Много ми харесва!
цитирай
29. viadolorosa - Браво Стефанова! на снимката из...
01.12.2009 13:11
Браво Стефанова! на снимката изглеждаш почти като преди 15 години. Не си мръднала. Еваларка!
цитирай
30. streetsmart - Доколкото коментар изобщо е уместен,
01.12.2009 14:17
той трябваше да е в духа "не е каквото си пожелахме, но вярваме, че българският комисар ще свърши и тази работа добре" - малко или повече в духа на предложеното от sylviastefanova. Всичко друго, особено когато се знае че ще излезе извън националното медийно пространство, вреди на имиджа на страната.
цитирай
31. анонимен - sram me e ot vas
01.12.2009 15:16
анонимен написа:
А ИНАЧЕ - БРАВО ЗА НАПИСАНОТО . МНОГО Е ВЯРНО

bravo dano sa te rasbrali poveche chovezi no bes ;inache;
цитирай
32. анонимен - Защо чак сега
01.12.2009 19:54
По повод п.22 - Вашият отговор към написаното от мен за Българския чиновник.
1. От 4 години зъм зад граница- към една от мисии те на световната организация- частен договор - това може би ще изясни някои от моите позиции. Като мен са много Българи - по всички горещи точки на планетата - Сомалия, Дарфур ,Конго, Афганистан , Ирак и мн. други .А още повече са на свободна практика към частни фирми. За всички - за всички България е свято нещо - но Българския чиновник не е готов да работи пълноценно за нея.А когато се научи идват избори и него го махат - поставят друг и тои започва да се учи - но отново идват избори и нещата се повтарят. Не случаино ви попитах за Ирина Бокова - просто Боико закъсня - щеше да смени кандидатурата. Нали така постъпи с Евро комисар на 2008 - Миглена Кунева - защо трябваше да се сменя.
Това е . Намирам се в страна в която имаше 4 дни празници. От утре съм наработа и вече няма да имам време да чета и да се рея в ИНТЕРНЕТА.
БЛАГОДАРЯ ЧЕ ИМА ТАКИВА ЖУРНАЛИСТИ КАТО ВАС - но махнете партиините очила. Лека нощ.
цитирай
33. giorgiocbr - Поздравления за труда.
01.12.2009 20:45
Изцяло съм съгласен с Вас.
цитирай
34. sylviastefanova - До 30
01.12.2009 22:57
Даже съм още по-красива отпреди :))
Познаваме ли се?
цитирай
35. sylviastefanova - До 31
01.12.2009 22:58
Съгласна съм с вас. Това ме накара да напиша този коментар.
цитирай
36. sylviastefanova - До 33
01.12.2009 23:09
Вярно е, че през тези години сигурно е имало хора, които са били несправедливо уволнявани. Но има и такива, които работят по министерствата от години и вече са изградени специалисти. Те се ползват от защитата на закона за държавния служител. В същото време има толкова парашутисти, настанявани по шуробаджанашка линия по етажите на властта без да притежават необходимата квалификация. Обикновено заради тях е най-големият вой, но аз не разбрам защо подобни персонажи да не бъдат сменяни?
Министрествата се напълнха с екзотика, имахме дори една фризьорка, която стана зам.-министър при предишното управление, да не споменавам за какви "заслуги".
В коментар 28 съм написала какво разбирам под успешен еврокомисар.
Не нося партийни очила.
Желая ви успешна седмица.
цитирай
37. sylviastefanova - Благодаря на всички
01.12.2009 23:18
Благдаря на всички, които проявиха интерес към този пост.
Благодаря за добронамерените и интелигентни коментари.
Сега за лека нощ, ще споделя 6-те урока за добра политическа реч:
1.Позиционирайте вашите цели във величествен контекст.
2.Бъдете приветливи, но и смели, и непоколебими.
3.Съгласувайте думите си с традицията.
4.Структурирайте изказването си стратегически.
5.Не пренебрегвайте презентацията на самия себе си.
6.Съчетайте страстта в думите с власт.
Успешна седмица.

цитирай
38. анонимен - Веселин Тенев
02.12.2009 09:37
Извинете, но въз основа на какво си позволявате да поучавате всички останали. С какво право си присвоявате морален коректив, пожелавате лека нощ и изобщо се държите така императивно ????
Никъде не можах да прочета по блога ви с какво се занимавате, какви са вашите професионални достижения. С каквото и да се занимавате, не ви се дава правото да се държите като последна инстанция. Разглеждането на всички останали хора като по-глупави, по-нехуманни, по-недостойни, независимо от политическите им пристрастия, е белег за две неща:
- емоционална (интелектуална) незрялост и
- ограниченост.
Съжалявам.
цитирай
39. анонимен - Идиот
02.12.2009 10:11
Коментара на повечето хора за ресора ,който ни дадоха според мен е продиктуван от действието на Бойко Борисов преди няколко месеца.Тогава той обясни на плебса ,че министерството на бедствията и авариите е излишно и го закри.Затова сега ме напушва смях като го гледам да ни обяснява колко важна е тази дейност.Освен това не трябваше да се пъчим предварително и да обявяме какъв важен ресор ще ни дадът все едно сме Германия или Франция.Иначе щом го има и този ресор в ЕС е ясно ,че проблемите които решава са достатъчно важни въпреки ,че бюджета му е стотици пъти по-малък от другите
цитирай
40. baletlnetpepas - Ама че си срамежлива
02.12.2009 10:46
като мизухар над снега.
цитирай
41. rat - Благдаря на всички, които проявиха ...
02.12.2009 12:03
sylviastefanova написа:
Благдаря на всички, които проявиха интерес към този пост.
Благодаря за добронамерените и интелигентни коментари.
Сега за лека нощ, ще споделя 6-те урока за добра политическа реч:
1.Позиционирайте вашите цели във величествен контекст.
2.Бъдете приветливи, но и смели, и непоколебими.
3.Съгласувайте думите си с традицията.
4.Структурирайте изказването си стратегически.
5.Не пренебрегвайте презентацията на самия себе си.
6.Съчетайте страстта в думите с власт.
Успешна седмица.


Определено ми става смешно....:)))))))))))))))))))
цитирай
42. vasilan - Не ме вълнува
02.12.2009 12:44
изборът на пожарникарската пачавра за еврокомисар, просто за пореден път беше показано на булгаристан че е пъпчица на дирника на географията и трябва да си знае мястото. то какво ли друго заслужава ...
цитирай
43. sylviastefanova - До 39
02.12.2009 21:47
Г-н Тенев,
лека нощ означава лека нощ. Нищо повече.
Уроците не са мои. Те са от друг, по-обширен текст. По реда на цифрите в коментар №38 се съотнасят към политическото говорене на Чърчил, Рейгън, Мартин Лутър Кинг-младши, Рузвелт, Джон Кенеди, Хитлер.
Не разбрах за какво ми се извинявате. Заради квалификациите по мой адрес, ли?
Тогава защо ги правите.
цитирай
44. sylviastefanova - До 40
02.12.2009 21:53
Вероятно Барозу е на различно мнение от Бойко Борисов по въпроса за бедствията и кризите. Но според вас трябва ли да има министерство като това на Емел Етем? Дори ако се абстрахираме от това как функционираше то досега.
цитирай
45. sylviastefanova - До 41
02.12.2009 21:53
:))
цитирай
46. sylviastefanova - До 42
02.12.2009 21:55
Вече поясних в отговора до 39.
Но харесвам вашата жизнерадостност.
цитирай
47. sylviastefanova - До 43
02.12.2009 21:57
Чувствам се зле, когато виждам как някой се излага.
Не го правете в блога ми.
цитирай
48. flyco - Re: 39.
03.12.2009 09:11
:) гати!
цитирай
49. анонимен - Идиот
03.12.2009 17:32
Министерството не е на Емел Етем,така както България не е на Министър председателя,в момента Бойко Борисов.Това са някакви хора попаднали на някакви постове по стечение на обстоятелствата.От това ,че всеки си мисли ,че от него започва летоброенето сме на този хал.Всеки прави каквото му скимне,закрива ,открива ,назначава ,уволнява и така до следващия спасител.Проба-грешка ,проба -грешка и така се търкулнаха 20год.Лозунга 45 год стигат стана 65 год стигат.Дано не я докараме до там след време да се вика 85 год стигат
цитирай
50. анонимен - Много добра статия
14.12.2009 01:04
Много добра статия
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1138628
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2437
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС