Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2012 12:40 - Студентски град или градът убиец
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 4323 Коментари: 12 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Ще въвеждат вечерен час в Студентски град. Може би ще проработи, може би не. Може би е разумно решение, може би не. Може би ще стане. Може би не.
Какво друго може да се направи?
1. Вместо да се затварят студентите по общежитията, да се затварят всички развлекателни заведения на територията на града в 24 ч.30 минути. Най-късно в 01 часа след полунощ. Общината да издаде наредба, която да е задължителна.
Студентският град има специален статут. Да престанем да се правим, че това не е така.
2. Да има заведения само за студенти, в които достъпът да става срещу заверена студентска книжка. Примерно 65 на сто от заведенията в Студентски град. С тенденция да се увеличава техният брой, докато обхване всички в рамките на следващите 2 години.
3. В петък, събота и неделя всички развлекателни заведения на територията на града да работят само за студенти.
4. Във всички развлекателни заведения на територията на Студентски град след 22 часа  да не се сервира твърд алкохол.
5. Да се затварят незабавно всички заведения, в които е имало прояви на насилие, разпространение на дрога, или е бил даден достъп на въоръжени с хладно или огнестрелно оръжие лица. От това правило да няма изключения.
6. Собствениците и управителите на развлекателни заведения на територията на града да бъдат задължени да осъществяват стриктен фейс контрол на входа на заведенията. Както и  охрана на сигурността на своите клиенти и посетители.
7. Собствениците (или концесионерите) на всички развлекателни заведения да бъдат задължени да носят пряка материална отговорност за сигурността на своите клиенти. За нанесени им материални или морални щети на територията на тяхното/техните заведения.
8. ВУЗ и Студентските съвети да поискат от МВР в рамките на месец да състави “черна карта” на рисковите  развлекателни заведения, които се посещават от представители на сенчестия бизнес, мутри, наркопласьори и т.н., както и на заведенията, където през последните години е имало инциденти и насилие. За да могат те да бъдат избягвани.
9. Навсякъде по света  пътеводителите предупреждават туристите за подобни места. След като студентите (младите хора изобщо) живеят като наказани в собствения си град, институциите да направят за тях поне това. Този черен пътеводител да бъде публичен и широко огласен с поименно посочване на въпросните заведения.
10. Ако институциите не се ангажират с тази идея, студентите в партньорство с  неправителствени организации биха могли да осъществят свой мониторинг и да съставят свой класификатор на рисковите места за развлечение. В който да фигурират и оценки на следните показатели – цени, фейс контрол, охрана, отношение към клиентите, сигурност, профил на постоянните посетители, опити за зарибяване с наркотици и т.н.
11. След като не съумяваме да гарантираме сигурността на децата си, да ги научим как да реагират в кризисни ситуации. Психолозите на МВР да издадат брошура, която накратко да обяснява как се действа в агресивна среда. Примерно, когато те провокират, нападат, обиждат теб или приятелката ти кои са успешните стратегии за самоотбрана, за потушаване на конфликта, за поучаване на помощ и незабавно сезиране на компетентните органи. Брошурата да бъде разпространена във всички обществени и развлекателни заведения.
 
Автомобилните катастрофите надали скоро ще спрат, но все пак учим децата си как да пресичат улицата, нали?






Тагове:   град,   правила,   студентски,


Гласувай:
4



1. tota - Поздрави за позицията!!
15.03.2012 13:36
Точно са формулирани предписанията към заведенията, които пречат на реда в Студентския град и представляват заплаха за живота на студентите.
Дали има кой да ги чуе?
цитирай
2. анонимен - Ти нормална ли си?
15.03.2012 13:39
Като каква се явяваш с този ферман? Те могат да пият и в стаите си и пак да убият. Възпитанието им липсва на тези селянчете, които идвайки в София се правят на пораснали.
Брошури ще им дадат, как някой Кънчо пуши трева и пие.
цитирай
3. briagnews - Какво правят студентите ?
15.03.2012 13:41
Защо искат, без да дават ?
Защо не събират по 3-5 лева и да си наемат охрана ?
Стига !
Спокойствието струва пари .
---
Ужасна трагедия !
Няма гаранция, че скоро няма да има пак трагедия ...
цитирай
4. valsodar - Голяма част от предлаганите мерки ...
15.03.2012 17:39
Голяма част от предлаганите мерки са или неприложими или несъобразени с условията на "студентски град", на който само името му има нещо общо със студентите и много отдавна се е превърнал в града на порока, където всичко порочно е модно и лесно достижимо.
Една гладна студентка излиза по-евтино от проститутка и мутрите не случайно постоянно са там - наглеждат си контингента.

Я по добре ми кажи, ако на тия хайванчета там не им бяха отървани безвъзвратно първите седем години от възпитанието, щеше ли изобщо да има нужда от подобни мерки.

Деца - деца, ама отдавна не са такива!
цитирай
5. demonwind - Не може да е само в Студентски град.
15.03.2012 17:51
Крути мерки трябват в цялата държава. Не трябва да се въвежда смъртна присъда, а различен по продължителност принудителен тежък физически труд (от 16 до 18 часа в денонощието, без почивка) за редица провинения. Един ефрейтор от първата световна го е написал на едно място: Arbeit Macht Frei (Работата те прави свободен). Отделно в Студентски град трябва да има репресивен полувоенен режим (нали човек отива там да учи, а не да пие и да безчинства?), включващ изгонване от дадено учебно заведение без право на продължаване за по-сериозно провинение, като например злоупотреба с алкохол на територията на градчето и по-тежки нарушения. Плюс глоба в размера на вложените от държавата средства за дадения студент - никой никому не е длъжен.
Отделно в големите градове (особено нощно време) да патрулират въоръжени паравоенни патрули с цел предотвратяване на вандализъм и тежки престъпления. При залавяне на извършители на такива, същите веднага биват предавани на полицията и съдени БЕЗ адвокат. Присъдата при всички случаи е една - тежък принудителен труд. За целта ще се създадат към всички големи градове трудови лагери, в които ще бъдат изпращани престъпниците. Право на адвокат да има обвинен в спорно престъпление (а не хванат на местопрестъплението или когато има неоспорими доказателства). В трудовите лагери трябва да има жестоки условия на дисциплина, но също така и на хигиена. Осъдените трябва да се ползват от елементарен комфорт що се касае до елементарни лични нужди и тоалет. Храната на осъдените трябва да включва необходимите калории, нужни на един човек (съответно мъж или жена) при подобни условия на труд (те ще я заработват десетократно и няма да бъркат в джоба на обикновения данъкоплатец). Присъдите трябва да се дават без оглед на възраст, пол, цвят на кожата и религия (при малолетните престъпници заедно с тях влизат и родителите, а ако имат повече от едно дете, останалите на свобода деца се поемат от социалните). За 1-2 години Българияя ще стане рай!
Поздрави!
цитирай
6. sylviastefanova - Абсолютно съм против това да се т...
16.03.2012 10:01
Абсолютно съм против това да се третират стузентите като някаква развилняла се, отдадена на пороци, впиянчена и безмозъчна сган. Липсвали им първите седем години?!Кой или коя си ти, за да го твърдиш?Държавата и общината, както и останалите институции са за това, за да осигуряват ред, справедливост и разум в обществените отношения. За да решават проблемите, щом проблеми има и където ги има. От тях зависи да дадат специален статут на Студентския град и да въведат ред не чрез репресии и обиди за студентите, а чрез регламент. Затова е необходимо да се промени атмосферата в града и конкретно в обществените и развлекателните заведения, което е отговорност и на техните собственици, и на ОБЩИНАТА, и на съответните министерства.
Като каква съм написала този "ферман"?
Като човек съм го написала.Като човек, който мисли и предага решение.
Хората в България имат нужда от уважение, работа, справедивост, разбиране и обич. А не от злост. "Военизирани патрули и трудови лагери".
Това с "лагерите" вече сме го живели, "Трудовите" лагери в Ловеч и Скравена, и не само там, в които са затваряли т.нар. хулигани след 9 септември. Където са насилвали, убивала и хранили с живи хора прасетата си.


цитирай
7. pantaleev - Ами добри идеи
16.03.2012 10:48
Но живеем в България. Прекалено е късно. За радост имам честа да познавам млади и сериозни хора които работят, учат, влагат нещо в себе си, НО, има едно Но - и това е другата половина която за жалост е мнозинство - на младите хора които пият нон-стоп, чакат маминка и тате да пращат пари от село или градо и те така.
Аз за жалост не виждам решение като знам какви хора ни управляват
цитирай
8. demonwind - 6. sylviastefanova
16.03.2012 10:56
Права си за лагерите, но да не забравяме, че това са били места, където са изпращали неудобните за властта тогава. А тук става въпрос за съвсем друго. И нямам нищо против едно прасе да се нахрани с жив изрод, който е убил старица за жълти стотинки например...
цитирай
9. muerte - Градът ли е убиец??? Айде бе!
16.03.2012 11:53
Ако не знаете оръжията НЕ убиват хора. ХОРАТА убиват хора! Всичко друго е оправдания и мерки нахалост. Ако не сте ме разбрали, да го кажа и направо - виновни са студентите, а от там и НИЕ, техните родители.

Силвия Стефанова от коментар № 6 или няма деца или отдавна е забравила кой е отговорен за възпитанието им. И тъй като аз просто съм един родител ще подкрепя тезата си с реален експеримент на световно признат психолог - Албърт Бандура. В стая, в която сами си играят деца на 2-3 г. възраст, отделен зад ниска оградка, стои клоун (облечен подходящо човек). Нищо не прави, просто стои в единия край на стаята. Децата не му обръщат внимание. От време на време при тях влиза непознат човек, прекрачва оградката, удря клоуна и си излиза. И така - постоянно. Не след дълго едно от децата се приближава, прекрачва с труд оградката, отива до клоуна и..... ГО УДРЯ! След известно време ВСИЧКИ деца удрят клоуна.

Изводите, кой е отговорен за разпасоното поведение на нашите деца, в студентски град оставям на вас.
цитирай
10. valsodar - Каквито и примери да дадеш, авто...
16.03.2012 12:26
Каквито и примери да дадеш, авторката ще чува единствено собственият си глас. :)

Явно е далеч от азбучните истини на тема възпитание и самодисциплина.

Не може в една държава, където висшето образование е самоцел зад която не стои нищо, да има реални студенти, такива каквито има в кампусите по света.

Едва ли в някой друг студентски град биха се открили толкова много проституиращи, пияни и дрогирани "студенти" на глава от населението им.

Основната причина за това е максимата "Младо е детето, нека си поживее - сега му се е паднало!" И децата си "поживяват, за разлика от други, които следват за да учат и да придобият знания, които биха ги направили по-конкурентни от останалите около тях.
цитирай
11. muerte - Така е valsodar
16.03.2012 14:51
Абсолютно! Не може в Бг да има 52 университета, а с филиалите да надхвърлят 100. Както казваше оня министър само в Долно Уйно няма университет.
Прав си и за това че висшето образование у нас отдавна е самоцел. Преди имаше и друга максима - помниш нали - "Учи мама, за да не работиш." Факт е и че сами сме виновни за всичките ужасии, които стават там - даже и 1000 кръчми и чалготеки да има ако студентите не влизат САМИ в тях и не пият, друсат се и се чукат, проблеми няма да има. Да не забравяме и че те са пълнолетни индивиди - не можеш да ги третираш като 5 г. ми син.

цитирай
12. sylviastefanova - Re 7
16.03.2012 23:10
Съгласна съм с теб, че има много млади, възпитани и талантливи хора. И аз познавам такива и дори си мисля, че ни превъзхождат по дух, доброта и интелигентност.
Поздрави.
цитирай
13. sylviastefanova - Препрочетох отново писанията ви. ...
17.03.2012 07:52
Препрочетох отново писанията ви. Нищо по същество, нито една реакция на идеите, които предлагам. Отрицание, заради отрицанието, квалификации, изтъркани клишета, лични нападки.
Май бихте удушили и слънцето, ако можехте. С подстриганите си мозъци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1140467
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС