Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2013 16:34 - Остава въпросът за цената
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 2501 Коментари: 5 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Станишев се огъна. Освен ако не ни прожектират план “Б”, който всъщност е “А”.
Кабинетът, чиято цел беше да обединява, предизвика протести преди да се е случил, бурни скандали в пленарната зала и набързо произнесена клетва.
Липсваха цветя.
Не звуча и националният химн.
На какво си играем?
Оттеглиха Тихолов. Твърдят, че той си тръгнал сам. Защо го предложиха тогава?
Направиха кворум с гласа на Волен Сидеров. Но лидерът на “Атака” не обясни защо предпочете да даде коридор на правителството на Орешарски. При следващото завъртане на рулетката за връчването на трети мандат, имаше шанса да потърси подкрепа за своя план “Сидеров”.
В интернет се върти клип с предизборно изказване на Мариана Георгиева - новият министър на младежта и спорта, кандидат за депутат от гражданската квота на ДПС. Изпитвам неудобство, докато слушам как дамата смесва образованието в една светска държава като България с някои от порядките на шериата. Дано е от незнание.
Според чл. 3 от Конституцията, официалният език в Република България  е българският. На него се учи, преподава и управлява. Той се използва в институциите и по време на предизборните кампании. Не съществуват пречки другите етноси да изучават своя майчин език или да носят в чантите си своя учебник заедно с българския буквар. Но нали никой не претендира българският език да стане задължителен заедно с турския в училищата и забавачките на южната ни съседка?
Между другото цари яко политическо спихване за издевателствата на турската страна над българските превозвачи. ДПС вече има кабинет. Да се надяваме, че ще се намеси в разрешаването на споровете. От тях родните предприемачи търпят огромни загуби.
В  чл. 131 ал. 4 от Основния закон е записано, че “Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели. “ А през януари 2013 г. 41 НС отхвърли предложението на Лютви Местан изучаването на майчиния език да стане задължително. В закона беше записано, че официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският.  Ако БСП и Орешарски имат друга позиция или приоритети, трябваше да ги съобщят в предизборната си кампания.
Какъв щеше да е резултатът?
Защо им е на БСП и ДПС да правят кабинет, който създава толкова силно напрежение и скандали?
Пробват докъде могат да стигнат?
И Станишев, и Местан оперират в сложна вътрешнопартийна и международна ситуация. Лидерът на БСП извади от листите си доста стари муцуни. Те ще водят срещу него подмолна война. Местан тепърва ще утвърждава своята ловкост на политик и лидер на ДПС. Да каже какво прави Делян Пеевски в парламентарната му група. Не изглеждат добре един до друг.
Да оперираш с възможното и невъзможното в патова ситуация изглежда логично.
Остава въпросът за цената. И за ресурсите.
В политиката най-ценният ресурс са хората. Урокът неизбежно се научава от всеки политик. И премиер.
Обикновено късно.

 






Гласувай:
2



1. morko - Всяка глупост си има теория-зависи ...
29.05.2013 18:47
Всяка глупост си има теория-зависи какво искаш да обясниш.Стига с тоя турски език че проглушихте ушите на хората-хората в тия региони си говорят само на него и няма нищо лошо който иска да си го изучава 2часа седмично.Само да отбележа ,че в езиковите гимназии не се преподава на български език пък вие не правите трагедия от това-а той ще трябва на децата ни като ходят да берат ягоди в Англия.И не виждам никаква ,ама никаква причина да протестирате срещу Правителство, което още нищо не е направило.Ами я си представете ,че взема та заработи както трябва.Винаги може да се свали,но какво предлагате-отново ГЕРБ .Не благодаря,видяхме ги какви европейци с европейски доходи ни направиха за времето през, което управляваха или се правеха ,че управляват
цитирай
2. sylviastefanova - Примерът с езиковите гимназии е ...
29.05.2013 21:12
Примерът с езиковите гимназии е неуместен, там се кандидатства с изпит и по свободен избор. Да учиш в езикова гимназия не е задължително, да не повтарям добре известни неща. Всеки и сега може да изучава своя майчин език като свободно избираем предмет. Кой е официалният език у нас постановява Конституцията.

Що се отнася до протестите и до това защо хората протестират - имат много, прекалено много горчив опит. Толкова факти мога да изредя, че чак ми се повдига.
цитирай
3. morko - Хората винаги ще има за какво да п...
30.05.2013 10:06
Хората винаги ще има за какво да протестират.И колкото повече и с разумни доводи се прави ,толкова по-добре.Волен Сидеров и ма план "Сидеров " защото знае ,че никога няма да му се наложи да го изпълнява.Това представление го играе преди всички избори и след като толкова много хора му вярват той ще продължи в същия дух.Той и преди предните избори изчете 20 точки пред паметника на Васил Левски.После обаче се прегърна с Бойко и го подкрепяше безусловно.За благодарност ГЕРБ му разтуриха групата и му присвоиха милиони от субсидията ,която се полагаше на Атака.Сега много хора се чудят защо е постъпил така.А как да постъпи-да помогне на тоя който се подигра с него да се върне на власт ли.Той не обича БСП и ДПС ,но има хиляди основание да мрази ГЕРБ и най-вече лидерите и.Така ,че вече има Правителство -сега остава да видим какво ще направи.Аз не съм чул ,че някой се кани да прави промени в Конституцията по въпроса за официалния език.Пък и това няма как да стане нито теоретично нито на практика-вие виждате ли 161 депутата ,които ще гласуват за такива промени-аз не.
цитирай
4. sylviastefanova - Този анализ е принципно добър, с ...
30.05.2013 18:13
Този анализ е принципно добър, с единствената забележка, че се занимава не с управленските въпроси, а с междуличностните интриги и финансовите интереси на политиците.
А за Конститцията смятам, че винаги трябва да се напомня. Ясно е защо.
В постинга, който коментирате, има доста поднива.
цитирай
5. alexs - "Защо им е на БСП и ДПС да п...
01.06.2013 13:50

"Защо им е на БСП и ДПС да правят кабинет, който създава толкова силно напрежение и скандали?"
Така искат кукловодите и някои външни сили ...въпрос на пари влияние власт интереси.....За някои колкото по-зле толково по-добре!
Цената ли...цената ще я плащаме всички ние средностатистически етнически българи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1140922
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС