Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2013 15:47 - Ами хайде да кажем кого искаме за премиер и кои за министри
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 2163 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 17.06.2013 23:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Ами, хайде да кажем кого искаме за премиер, за вицепремиер, министър на икономиката, енергетиката, здравеопазването, образованието, културата, регионалното развитие, за министър на МВР, на Външно министрество и МО, на туризма и спорта.
Конкретно, с имена.
Кажи, народе!

Другото е викане  по площадите, писане във фейсбук, думи по телевизията и въртене в пустотата на рулетката. Която дотук не донесе нищо различно или по-добро.
Не казвам, че не бива да има протести.
Казвам, как те биха могли да постигнат целите си.

Хайде да назовем личности - една-две-три за всеки пост.
Да кажем ние, хората, кой и кои искаме да ни управляват.
Да изброим имената. Да изразим аргументите си.

Да посочим различния проекто-кабинет, на който бихме имали доверие. Кабинетът, който ще е отрицание на статуквото и отсъствието на компетентност и честност, да го обсъдим в интернет, след това протестиращите, интелектуалците и НПО да го предложат за обсъждане и гласуване в НС, за обсъждане и подкрепа от страна на партийните централи.
Нека им кажем  - "Искаме тези хора да ни управляват, настояваме да гласувате за тях, примерно с мандат от 1 година и с такава и такава програма".

Нека за тази идея потърсим и подкрепата на президента, на извънпарламентарните партии и гражданите
За да видим какво ще стане и как ще се сгърчи олигархията.

Мисля, че това, което предлагам е възможност и реалност.
Изисква само новаторство и смелост.







Гласувай:
1



1. mlad6i - ох мила моя
17.06.2013 16:08
преди да казваш имена, трябват да се създадат нови Правила, които да не позволяват на старата номенклатура да се възпроизвежда. Ако в моменат има избори (това е едниственият легитимен начин на демокрация - другото е терора) основните партии герб, БСП, ДПС ще се възпроизведат в парламенат в същия ред, а на мястото на Атака ще влезе НФСБ.
трябав поредица от промени в Изборния кодекс за да може да влязат Почтени хора в полритиката.
-Да се огарничи броят на депутатите
- Да се забарин на депутата да влиза от повееч от един район
- да се въведе префхеренциалан лисат с мноог нисък праг
- да се забрани на хората с двойно гражданство да гласуват или поне да се изиска да гласуват само в едан държава и да уточнят коя ще е тя.
-да се изчистята списъците на ГРАо от 700 000 мъртви души
-да се заличават по-бързо несъщестуващи партии и коалции
-да направи възможен мажоритарен изборът на губернатори и районни кметове.
и още ред други неща....
всичок това ще промени партиите които влизат в парменат, ще вкара много нови (почтени надявам се х) хора там и в рамките на пет-шест години ещ има положително развитие на нещата. но първо ни трябав НОВА КОНСТИТУЦИЯ.
И това трябав да се случи още сега - този пралемнт трябав да приеме спешни поправки. Затова той не трябав да подава оставак докато, не предприеме решителин действия, с който да промени закщона така че да сме сигурни че няма просто да се възпроизеведе на следващите избори.
Едва тогава ще дойде време за имената.
цитирай
2. mlad6i - Накратко
17.06.2013 16:12
Не личностите ще променят България.
не месията Костов или Сакскобурготски или Борисов
нуждаем се от ПРАВИЛА. Правила в енергетиката, правила в здравеопазването, правила в образованието, правила в съда, правила дори в парламента....
ясни и приципни правила, които да важат еднаков за всички. това е което ни различаав от Запада - у нас няма правила, у нас всеки си кове собствени закони.
Трябав една Нова кръгла маса и всички партии до една да подпишат една Харта, окоол ксаков се обединяват и които и да дойде на власт да спазва тези постулати в следващите 10-15 години.... в Това е изходът.
цитирай
3. sylviastefanova - И как си представяш, че този парл...
17.06.2013 23:55
И как си представяш, че този парламент и неговите депутати ще приемат поправките и правилата, които биха им попречили да влязат в следващия? Тези депутати зависими ли са от олигархията или не са? Ако са - как очакваш сами да й посегнат. Ако не са - защо да ги сменяме?

Съгласна съм за гласовете фантоми. Не съм съгласна за броя ва депутатите, защото така се стеснява базата на демокрацията и се обслужват партийните клики и блюдолизци (това съм го обеснявала подробно, не ми се повтаря отново).

Правила има достатъчно и днес, не всички са перфектни, разбира се, но защо не ги спазват? И защо смяташ, че утре ще е различно?

Говориш за Харта и постулати, но времената са динамични и ни трябват нови решения и идеи. Отдавна не виждам такива.

Не съм убедена, че това НС има бъдеще.И смисъл.

Не виждам защо хората да не посочат личностите, на които имат доверие и които биха желали да видят в едно бъдещо правителство. Казвам хората, а не платената и корумпирана социология и празнодумстващите медии.

В България няма месии сред политиците. Ако имаше, народът нямаше да живее в мизерия, да бяга навън и да пропилява живота си в битки за битово оцеляване.

Изходът, който предлагаш отлага решенията. А от решения и действия имаме нужда сега. Те се правят от личности. От личностите обикновено се боят тоталитарните режими и хора.
цитирай
4. mlad6i - личностите могат да се купят. На...
24.07.2013 10:43
личностите могат да се купят . Нагледал съм се на личности. Личности бяха и Сакскогуборготсик дошъл с високия си рейтинг и Костов, и Софиянски и Първанов и Борисов - вес хора дошли с жирока медйна и обществена подкрепа. Нуждаем се от промяна в Конституцията. Навремето Конституцията умишлено беше създадена така че да обслужва олигархията. Това - първо. Второ - нуждаем се от националан доктрина - дори само за външната политика не сем единни - едни казват с Русия други против нея, един гледат с романтика на Македония други с прагматизъм... Нужно е националон съгласие. по всички въпроси, за да не се налага постоянно да се променят правилата, а за такова се иска време, за да се постигне компромис по опредеелин гледни точки.
По отношение на този парламент смятам , че не получава никаква обществена подкрепа за рефорим - нима предният беше по-малок олигархичесик обвързан - защо 2 години и половина не се чу дори глас против него? ами кабинетът на Сакскобурготсик не беше ли Олигархически? как така Милен Велчев не е в затвора за дълга? но обществоот мълчеше. сега обаче скочи на Станишев от първия ден. Не харесвам комунистите, но не може и така - създаав се нелетимнос тна институцията. Добер - пада кабинета. ИЗбираме нов праламент - утре ще ни управляват или отново Герб или отново БСП - нови протести ли ще има. И после нови избори - и нови протести. И през два месеца - нови избори. аз не съм съгласен така.
Скъпа силивя ако ти разчиташ на месия, никога няма д бъдеш щастлива. Още Петър Стоянов каза че трябав затворим фабриката за илюзиите. не може да чакаш някой да те оправи за 800 дни. Трябвата ти ясни правила по които да работиш и да знаеш правата и задълженията си. в момента българинът не е наясно нито кои са му свободите, нито кои са му задълженията - това е проблемът. Н запад всичко е регламентирано строго.
цитирай
5. mlad6i - не съм съгласен с набиваната теза, ...
24.07.2013 10:47
не съм съгласен с набиваната теза, че имаме нужда от решения СЕГА. имаме нужда от Промяна, но за промяната е нежен Консенсус между общество, парламентарно представени партии, извънпраламентарно представени партии, синдикати, работодатели, а това изисква време. 25 години чакахем докато дозреем до мисълта че ни е нужна промяна все можем да почакаме някой и друг месец докато се разберем каква ще е тя. Ако мноог бързаме пак ще трябваме след 5-6 години да преправяме правилаат които сега ще напишем .От мноог бързане дотук сме стигнали -. през 1-2 годин все нови правила пишем, вмесот да седнем всичик и да ги напишем веднъж завинаги и да не ги пипаем 20-30 години.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1140388
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС