Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2015 00:43 - Как да спрем катастрофите
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 2595 Коментари: 4 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Катастрофите по пътищата няма да спрат с административни мерки. С полицейско присъствие, камери или с др. подобни измишльотини. Практиката го показва.

Няма да спрат с механично повтаряне на мантрата „война по пътищата”, с репортажи и снимки на смачкани коли или с изброяването на статистически данни.

Няма да спрат с повишени наказания, затвори и глоби, въпреки че отнемането на човешки живот е най-страшното престъпление.

Нищо от изброеното дотук не атакува първопричината.

А първопричината е ужасната, огромна и явно неконтролирана агресия, която струи от всички пори на обществото. И избива щом седнеш зад волана – нали там се чувстваш силен с твоите много „конски сили”.

Ако нямаше агресия, нямаше да има какво да избива. Нямаше да има водачи, които се псуват един друг. И псуват пешеходците. Нямаше да има коли, които в най-големия дъжд минават през локвите и те обливат с мръсна вода. Нямаше да има шофьори, които бясно натискат газта, а след това още по-бясно удрят спирачките между единия и другия светофар. Нямаше да има мушмороци, които с триумфиращо нахалство те задминават отдясно.Нито моторизирани бабаити, които мачкат хора на пешеходните пътеки, премазват велосипедисти и се блъскат по мантинелите в смъртоносно безумие..

Колата е продължение на егото. Скоростта е лудост. „Състезанието” създава илюзия за победа, а газта – чувство за мощ. Безкултурието е детонаторът, който взривява опасната смес от напрежения, хъс, агресия и злоба.

Това няма как да се регулира с правилника за улично движение. Необходим е психологически регулатор. Терапия и терапии. Психологически тестове за шофьорите всяка година.Безплатни и задължителни групи за психологическа помощ и преодоляване на агресивното поведение на пътя. Отнемане на шофьорски книжки, ако си се провалил на теста и не си се явил в подобна група за психологическа помощ. Без значение какъв си по професия, колко си богат, беден, знатен или важен. Право на пешеходеца да сигнализира за агресивно поведение на МПС и при три сигнала – едномесечно отнемане на шофьорските права и пращане на терапия.

Ние сме общество от груби материалисти и суеверия. Затова вярваме, че най-важното е шофьорът да има винетка, да е само на една-две бири и да не му мине котка път, когато кара.

Междувременно психологията е сред най-желаните специалност при кандидатстване във ВУЗ.

А безработицата при завършилите психолози е над средната за страната.

 

 

 





Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bgman13 - За да му оправиш психологията на ...
19.08.2015 06:14
За да му оправиш психологията на народонаселението ще трябва да го накараш, да спазва цялостен психофизически режим на живот. Ежедневен! Всеки гражданин трябва да спортува, да яде умерено и дори оскъдно, като от време на време трябва и да гладува. И разбира се не трябва не само да употребява алкохол и наркотици, но и да пуши. Хората които правят така, си личат по външния вид. А хората които са далече от правилния външен вид, трябва веднага да се лишават от правоуправление.
Проблемът и нонсенсът обаче тука е в това, че тоя който се стреми към МПС-то, иска да се спаси от физическите усилия в минимум 60% от случаите. Т.е. употребата на МПС-та е опасно за вашето психическо здраве. Поради тая причина, предвиждам, че колкото повече МПС-та има по пътищата, толкова повече ще полудява народа, ще затъпява също така, ще става все по-болен.

цитирай
2. bgman13 - Т. е. това което го предлагаш е малко ...
19.08.2015 06:55
Т.е. това което го предлагаш е малко като гоненене на вятъра. Защото МПС-то е оръжие първо срещу тоя който се вози в него. То ежедневно поразява здравето му. Вкл. и психическото. Ако трябва да има закони и начин по който да се ограничи вредата от това оръжие, тоя начин е като се повиши цената на горивата. И МПС-енцата да се ползват основно за извършване на полезна за икономиката работа, а хората да вземат малко повечко да ходят. Ако работното място е на два километра от дома ти, можеш да ходиш пеша. А до десет километра няма проблем да ходиш с колелото, когато не вали дъжд.

Обаче цялата икономика е насочена към задоволяване на идиотските потребности на идиотите. Защо трябва да съществуват мощни мотори, които на всичко отгоре вдигат и голям шум? Те са произведени да вдигат голям шум, а законът им разрешава да съществуват. Първо им разрешава да съществуват, поради което психясват и нормалните хора. А след това, ти се изцепваш, че искаш да ги лекуваш. Недей така, за смях ставаш!

На второ място, трябва да се дават книжки само на който е кадърен и законът да бъде Закон а не смешка. За да стане всичко това обаче, трябва да имаш визия за това как да се смени политическата система. А ти нямаш.
цитирай
3. sylviastefanova - По-късно ще коментирам. Хубав ден.
19.08.2015 08:02
По-късно ще коментирам. Хубав ден.
цитирай
4. zaw12929 - АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВА "първ...
19.08.2015 16:16
АБСОЛЮТНО СТЕ ПРАВА "първопричината е ужасната, огромна и явно неконтролирана агресия, която струи от всички пори на обществото. И избива щом седнеш зад волана – нали там се чувстваш силен с твоите много „конски сили”.
ДОБАВЯМ: За инцидентитя с деца са отговорни най вече родителите. Те са длъжни да знаят, да държат за ръка детето си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1138389
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2437
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС