Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2021 02:19 - Защо някой така мрази гръцкия народ...
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 4138 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 07.09.2021 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Трябва много да мразиш народа си, за да му причиняваш това, което сега се случва в Гърция. Да уволняваш медицински работници и така да пречиш на лекарите да упражняват професията си, да спазват Хипократовата клетва и да помагат на страдащите и болните. Това е престъпно безумие и беззаконие. Мерзък и подъл ход, който умишлено отслабва капацитета на здравната система в сложен момент, а в перспектива си търси „виновни”, както и оправдания за предстоящия хаос в съседна Гърция, за ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНИЯ дефицит на кадри в здравеопазването, като разделя медиците на послушни и непослушни и едва ли не на „добри и лоши” хора.

И защо? Заради ваксините и несъгласието на част от лекарите да си ги слагат „доброволно”. И защо да си ги слагат?

За да не боледували и да не заразявали околните.

Само че ваксинираните също боледуват, това е вече доказан и ноторно известен факт. Дори когато нямат симптоми, те могат да заразяват околните. Ама щели да боледуват по-малко (това е хипотеза, разбира се, защото никой не може да предвиди кога някой ще се разболее и как ще се справи организмът  му със заразата) и така щели да са по-полезни на пациентите и на здравната система.

Предполагам, че сега като ги уволняват стават още по-полезни.

Логиката е брилянтна, наистина! А ваксинационният натиск се аргументира в няколко стъпки: Ваксинирайте се, за да предпазите себе си и околните, за да предотвратите разпространението на Ковид и за да „защитите работното си място”.

Само че КАКВО ПИШЕ и в момента в ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ, В ОТГОВОР НА ВЪПРОСА  ДАЛИ МОЖЕМ ДА РАЗПРОСТРАНЯВАМЕ БОЛЕСТТА СЛЕД КАТО ВЕЧЕ СМЕ  ВАКСИНИРАНИ?”

Въпросът е №13. А ето и отговорът, без каквато и да било намеса от моя страна.

Отговор:

„ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЕМ.  Ще са необходими допълнителни оценки, включително на данни от клинични изпитвания и от използването на ваксините след издаването на разрешение, За да се прецени ефектът от ваксината за предотвратяване на асимптоматична инфекция.

Да видим и какъв е отговорът на подобно питане в Единния информационен портал, който следи ситуацията с пандемията. На въпроса  - „Ако съм ваксиниран срещу COVID-19 трябва ли да продължа да спазвам противоепидемичните мерки?, отговорът е следният:

Тъй като все още няма доказателства за ефекта на ваксините върху предаването на вируса и продължителността на имунитета след ваксиниране, е препоръчително спазването на нефармацевтичните мерки (като използване на маски за лице, физическа дистанция и хигиена на ръцете) да продължи.

Какво коментира и „Дойче Веле” в публикация от началото на т.г. със заглавието „Мога ли да заразя другите след като вече съм ваксиниран”? Предлагам малък цитат, който пояснява нещата.

ПРИ СТЕРИЛИЗИРАЩИЯ ИМУНИТЕТ ВИРУСЪТ БИВА СПРЯН ОЩЕ ПРЕДИ ТОЙ ДА ПРОНИКНЕ В ТЯЛОТО. ..И ТЪЙ КАТО ВСЕ ОЩЕ НЕ ЗНАЕМ ДАЛИ РНК-ВАКСИНИТЕ, КАКВИТО СА ТЕЗИ НА BIONTECH/PFIZER И НА MODERNA, СА В СЪСТОЯНИЕ ДА СЪЗДАДАТ ТАКЪВ ИМУНИТЕТ, НА ВЪПРОСА ДАЛИ ВАКСИНИРАНИТЕ МОГАТ ДА ПРЕДАВАТ ЗАРАЗАТА И В КАКВА СТЕПЕН ВСЕ ОЩЕ ОТГОВАРЯМЕ УСЛОВНО С "МОЖЕ БИ" ИЛИ "ВЕРОЯТНО".

Ами след като е „може би и вероятно”, (и в голяма степен сигурно – заб. моя) какви цели И ЧИИ ИНТЕРЕСИ обслужва натискът срещу лекарите в Гърция и незаконното им уволнение? Казвам незаконно, защото действията на гръцките власти едно към едно нарушават:

Първо:

Чл. 14 от КОНВЕНЦИЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ОСНОВНИТЕ СВОБОДИ, съгласно който упражняването на правата и свободите по Конвенцията „следва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на ... политически и други убеждения ... или друг някакъв признак“.

 

Второ:

Същото изискване е заложено и в МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАКТ ЗА ГРАЖДАНСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА , като в чл. 2, т. 1 от този Пакт е казано, че „всяка държава се задължава да зачита и гарантира на всички  лица, намиращи се на нейна територия и под нейна юрисдикция, признатите им в Пакта права, без разлика на ... политически или други убеждения ... или всякакви други признаци“. При това в чл. 25, буква „с“ на същия Пакт е предвидено, че

„всеки гражданин има правото и възможността, без каквато  и да е дискриминация ... да има достъп при общи условия и равенство до държавните служби в своята страна“.

 

Трето:

В чл. 2, т. 2 от МЕЖДУАРОДНИЯ ПАКТ ЗА ИКОНОМИЧЕСКИ, СОЦИАЛНИ И КУЛТУРНИ ПРАВА е въздигнато в задължение на държавите-страни по Пакта, да осигуряват упражняването на  прогласените в него права „без каквато и да е дискриминация, основаваща  се на ... политически и други убеждения ... или всякакви други признаци“.

 

Четвърто:

В  чл. 1 от КОНВЕНЦИЯ No 111 ОТНОСНО ДИСКРИМИНАЦИЯТА В ОБЛАСТТА НА ТРУДА И ПРОФЕСИИТЕ  от 1958 г. е изрично пояснено, че терминът „дискриминация“ включва, цитирам чл.1:

 a) всяко различие, изключване или предпочитание, основано на раса, цвят на кожата, пол, религия, политически убеждения, национален или социален произход, което води до премахване или нарушаване на равенството във възможностите или в третирането в областта на труда и професиите;
b) всяко друго различие, изключване или предпочитание, което води до премахване или нарушаване на равенството във възможностите или в третирането в областта на труда и професиите
,

 

Пето:

Правото на труд и синдикална защита е гарантирано и от ФАКУЛТАТИВНИЯ ПРОТОКОЛ към МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАКТ ЗА ГРАЖДАНСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА, приет от ООН на 16 декември 1966 година.

За Хартата на Основните права на ЕС вече писах, към това ще добавя само, че синдикалните права, сред които е правото на труд, отдавна са признати за неделима част от човешките права.

 

За да няма подобни безумия и у нас, следва да се има предвид, че:

Първо:

 Според чл. 16 на българската КОНСТИТУЦИЯ „ТРУДЪТ СЕ ГАРАНТИРА И ЗАЩИТАВА ОТ ЗАКОНА”, а правата, свободите и достойнството на българските граждани са залегнали като базови принципи в нашия Основен закон.

Второ:

В Наказателния кодекс  (НК) съществува Раздел, който третира „Престъпленията против свободата на волята”.

Неговият чл. 148 гласи, че:

„Който противозаконно принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо против волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си, се наказва с лишаване от свобода до две години, с пробация или с глоба.”

 

НК санкционира прилагането на принудително лечение и хигиенни мерки (чл.146), престъпленията „против равенството и подбуждането към дискриминация” (чл. 187), престъпленията против свободата на мирогледа (чл.191) , както и „препятстването на правото на труд”.

Така неговият чл.207 ал.1 постановява:

„Който попречи на някого да постъпи на работа или го принуди да напусне работа на основание на негов защитен признак…се наказва с лишаване от свобода да три години или с глоба.”
 
  

По същество държавата и нейните власти  нямат правото да суспендират основни човешки права, нито да нарушават Конституцията и международни документи, които са ратифицирали.  На  посочените по-горе спогодби, отнасящи се до защитата  и правото на труд,  дословно  се  позовава и българският Конституционен съд в Решение от 21.01.1999 г. по к.д.№33/1998 г. Делото е по повод параграфи от новоприетия през 1998 г. Закон за администрацията , който предвижда недопускане до ръководни длъжности в администрацията за срок от 5 г. на лица, заемали ръководни постове в БКП. В своето решение конституционните съдии изтъкват като аргумент и, че „при създаването на лустрационната норма (която е отменена като несъответстваща с международни договори, по които България е страна),  законодателят не е предвидил възможност на засегнатото лице да се защити.”

Днес  със замах и доста вежливо лустрират огромни групи от здрави хора,  като ги подлагат на психологически натиск и им отнемат правото на труд  и културен живот. Но за защитата им май не може да става и дума.

Все пак ще припомня,  че извънредното положение в България  бе отменено още през май  2020 г., а в Закона за мерките и действията по време на извънредното  положение, (обявено с решение на НС от 13. 03. 2020 г.) правата на гражданите не само, че  не бяха орязани. А обратното, бяха подсилени, защитени  и разширени.  Впоследствие, този закон беше изменен и допълнен („Държавен вестник”, бр. 98, от 17.11 2020 г.), но и там няма вратичка към глупостите и беззаконията, които днес се извършват от властите в Гърция.

 

 

 


      



Гласувай:
3



1. barin - За българите мисля, че омразата се ...
05.09.2021 06:50
За българите мисля, че омразата се корени в миналото ни.
Ние сме помагали много пъти на гърците и този път ще трябва да се разберем. Имаме основание да мразим съседните ни народи, защото са ни причинили злини. Сега малко намалява омразата, което е в реда на нещата.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1138351
Постинги: 423
Коментари: 709
Гласове: 2437
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС