Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2013 20:38 - ГЕРБ бил в изолация, а БСП? Иска ли някой коалиция с тях?
Автор: sylviastefanova Категория: Политика   
Прочетен: 4450 Коментари: 15 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От няколко дни слушам само квалификации от страна на социалистите. Започна да ми омръзва. Да бяхме чули нещо повече за бъдещото им управление и неговата програма. Но нали това правителство няма да бъде на БСП, а на  г-н Орешарски. Той да му мисли.
Има опасност БСП и нейните лидери да потопят своя кандидат за премиер в партийна логорея.  Разбирам ги, но не мога да оправдая. Няма как да приема, че изолацията на другия, е единственото основание за едно управление.
А имат ли друго?

Вярно е, че гласът на един 60-годишен е не по-малко важен от гласа на един 30-годишен човек, както отбелязва и г-н Корумбашев. Разликата е в това, че гражданите в активна възраст гласуват за ГЕРБ, а тези, чийто живот е в своя заник, подкрепят БСП. Хората, на които е бъдещето, избират ГЕРБ, тези, които живеят в миналото, предпочитат БСП. Големите градове, които генерират приходите в бюджета, са на страната на ГЕРБ, селата, които обезлюдяват – подкрепят БСП. Образованите не продават гласовете си, преобладаващо го правят неграмотните. И едните, и другите искат да живеят по-добре и имат правото на това. Само че кой тегли каруцата и кой слага хляба на масата? По-младите, по-образованите, по-дейните. За кого гласуват те?
Аритметиката е ясна и няма защо да бъде обект на емоции.

Уморих се да слушам от БСП как ГЕРБ били в изолация. Повтаря го същият лидер, който в нощта на изборите заяви, че искал управление с “таланта на цялата нация”. Нека обясни тогава (и се питам защо не му зададат този въпрос), къде и как “са” или ще бъдат изолирани тези 1 млн. души, които предпочетоха ГЕРБ? Защото щом ГЕРБ  е в изолация, очевидно изолирани са и те. Съвсем очевидно парламентарно изолирани са и другите, които не гласуваха нито за ГЕРБ, нито за БСП, нито за ДПС или Атака. Тях какво ще ги правим?

Живяхме в “синьото гето” София при управлението на Виденов. Преживяхме и двете Луканови зими, когато Карлович сдаде властта заради гладна и протестираща София. И защото не получи подкрепата на своята партия за бързи реформи. Помним и кога Жан Виденов си подаде оставката – на 21 декември 1996 година. След като от няколко месеца граждани и синдикати пълнеха  софийските улици, а опозицията предлагаше декларация за национално съгласие. Същата декларация, която БСП не пожела да приеме в деня, когато беше щурмуван българския парламент. Такива са фактите.
Интерпретациите могат да бъдат различни.

“Отсъствието на ясна перспектива дезориентира правителството и доведе до политиката на полумерки в стил “крачка напред, две назад”. Съзнателно или не, правителството продължи политиката на ограбване на страната, при която националното богатство се преразпределя в полза на корпоративни интереси. Но това не е пътят за създаването на гражданско общество. Амбициите за свръхконцентрация на властта и нейното консумативно упражняване още веднъж доказаха правотата на старата максима, че “всяка власт корумпира, но абсолютната власт корумпира напълно”. Цитатът е от мое интервю с проф. Георги Близнашки пред в.”Демокрация”. Излезе в деня, в който Виденов си подаде оставката. Съпартийците му го четяха в залата като позив. Не знам дали го беше чел и той.

Изолацията (на една партия) не може да бъде политическа платформа. Тя дори звучи противоконституционно, когато е съпроводена с призиви спечелилата изборите политическа сила да се откаже от правото си да състави правителство и да търси подкрепа за него.
Бойкотът, който няколко партийни лидери искат да организират на ГЕРБ, е парламентарен прийом. Спорно е доколко той се споделя от всички привърженици на техните партии. И доколко прилагането му ще помогне за конструирането на стабилно правителство, способно да се справи с проблемите.  
Трагично е, когато този бойкот и безадресни обвинения се превръщат в единствен мотив за претенции към властта.
Защо от БСП не дръзват да кажат: “ Искаме да управляваме, ние ще ви извадим от кризата”? Защото досега никога не са успявали. Ставало е точно обратното.
Не могат да кажат и, че искат да управляват, защото не са корумпирани. През годините ги съпътстваха твърде много скандали, погрешни решения и законови абсурди.
Не могат да кажа и, че искат властта, защото са спечелили изборите. Това не отговаря на истината.
Останаха им само “изолацията” и… любителската психоанализа, на която все повече се отдават.
Остават им и програмното правителство, и Орешарски. Ако не ги унищожат с ненужна агресия и думи.






Гласувай:
4



1. forest - Към автора на поста
16.05.2013 21:40
Поздрави за мотировката Ви за всичко . Разсъждаващите хора явно не приемат шушумигата Станишев , който е майстор на манипулацията , на провокациите и явните лъжи..Отвращава ме и лицето му , и думите --негови и на Мая , Найденов , Михов , Корумбашев---лицата и думите им говорят за пошлост , за еснафство .....Всичко добро желая на Вас и на всеки....
цитирай
2. zaw12929 - Няма омръзване- това е началото! И ...
17.05.2013 07:54
Няма омръзване- това е началото! И по по ще става...
Много сте права, изчерпателен. Свалям ви шапка.
НО, ЗА ДЕМОКРАТКА СТЕ НУЛА- ЩОМ НЕ ТЪРПИТЕ ДРУГОМИСЛЕЩИТЕ , А И ДА НИ НАЛАГАТЕ "ДОБРИНИТЕ" НА герб - НЕ СТЕ В ЧАС!!

АЛОООООООООООООО!!
Ето, както казвате: едни свалят гащите на България, заради интересите на Русия, други правят същото, заради интересите на САЩ, а вие им пригласяте и горката България е оправена два пъти- вие сте оправен... Браво!
А на църква ходите ли?! Защото само там човек се учи на доброта, а тя ви липсва и затова всички сме си изоставили държавата милеем за чужбината...
МИСЛИТЕ И КАЗВАТЕ: КАТО ГЕРБЕР:
"ащо от БСП не дръзват да кажат: “ Искаме да управляваме, ние ще ви извадим от кризата”? Защото досега никога не са успявали. Ставало е точно обратното.:
ДА КОГО ЛЪЖЕТЕ- СЕБЕ СИ, ЗАЩОТО ХОРАТА РАЗБРАХА ЩО ЗА герб ДОКАРА ДЪРЖАВАТА ДО СКАПВАНЕ..."
Не съм от БСП, но какво разбирате от " резултат" ??
НА МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ БСП най нормално отстъпи на по добрия, но се оказа лъжец измамник... ТОЙ ЗАБЛУДИ А СЕ ОКАЗА НАЙ ГАДНАТА КАЛИНКА

При БСП имаше ръст на икономиката 8%- ще кажете криза, а за съседката ни Турция, защо няма криза и тя продължава и при кризата с 8% ръст?!

При омразната ви тройна коалиция на хората доходите се удвоиха- заплати и пенсии имаше по 150 лева коледни. А при ГЕРБ всичко окрадено и какво да очакваме от мутри и вие сте от тях- няма как да ги защитавате иначе и затова народът ни ще страда. По добре си затворете блога- защото идват нови времена- не само на лъжата краката са къси- ще има законност. Ако не ви изнася- хайде- вън!! Границата е свободна С еднопосочен билет!!
цитирай
3. sylviastefanova - До 2
17.05.2013 11:38
На миналите избори БСП не отстъпи, тя просто имаше твърде малко мандати, за да управлява. Нека не забравяме също така, че успехите, за които говорите при управлението от 2005 до 2009 не са на БСП. Тя беше в коалиция с още две партии. Те с пълно право могат да твърдят, че успехите са техни, а огромните скандали - "батко и братко", нерегламентираните срещи с оперативно интересни лица, скандала "Галерия", аферата "Фронтиер" са на среди, пряко свързани с БСП. Или това не е вярно според вас?Ако сте обективен, трябва да признаете освен това, че финансовите показатели, които цитирате са резултат от характера и компетентността на Орешарски. Той не е член на соцпартията иникога не е бил. Той е дясно мислещ политик, бивш зам.-председател на СДС. Ако доходите при омразната тройна коалиция бяха пораснали толкова внушително, дали днес щяхме да имаме заплите и пенсии между 150 и 300 лева? Задайте си и въпросът какъв е ефектът от милиардите инвестиции, които дойдоха през този период, виждате ли ги някъде? Селата нямат вода, бяхме пред процедура от ЕС заради липсата на депа за боклука и пречиствателни станции, производителите на плодове и зеленчуци и досега са рекетирани от прекупваческите вериги. Това продължава и сега. Аз не говоря като ГЕРБ. В постинга, който ви е подразнил, соча само факти.
цитирай
4. forest - Към 2
17.05.2013 15:16
Колегата да си спомни кой съсипа земеделието , промишлеността , образованието , пенсионна система , как рухнаха банките , как орг.престъпност се създаде без съпротива на държавата , как бе извършена разбойническа приватизация...Всичко преди Борисов....А за някакви успехи на Тройната--това бе балон--да теглим и влагаме пари в хотели , жилища с цел--спекулативно растене на цените..Балона се спука , и сега се продават , но -без копувачи....А при ГЕРБ кризата бе преодоляна сравнително добре ---докато при ЖАН--държавата рухна , без да е имало криза...РАЗЛИКА----ГРАМАДНА...А спрените за корупция еврофондове........резили--много...А автора на поста е точна , дори перфектна....
цитирай
5. dobronameren - на написаното в постинга никой нормално мислещ човек не може да възрази
17.05.2013 18:10
Логиката е безупречна. Само един пример, че няма място за повече - БСП не може да управлява цялата нация след като има само 800 хиляди последователи! А за разсъжденията на автора колко важен е гласът на 30-годишния и на 60-годишния за бъдещето на страната - свалям шапка.
Чу ли zaw", разбра ли? Свалям шапка не на твоята безсилна демагогия, а на истината. Имам съвет към тебе. Свали си шапката наистина, че ти запушва ушите. После спри, огледай се, ослушай се и ако не идва влак, премини.
цитирай
6. sylviastefanova - Благодаря за подкрепата и за раз...
19.05.2013 13:27
Благодаря за подкрепата и за разбирането. Благодаря и за възпитания тон. Никой не печели от обидите и ругатните, с които често заместваме разговорите помежду си. Чудила съм се дали това не се прави умишле, за да си стоим в блатото, откъдето долита толкова квакане.
Хубав ден. :))
цитирай
7. dobronameren - Разбира се, че се прави умишлено
19.05.2013 19:16
Само че какво от това. Пак ще ги смъкнем на перона като нямат билет за влака. Само бавят разписанието. Но трябва да се въоръжим с търпение и да им говорим, говорим, говорим продължително. Така изисква демокрацията. Бързото Сталиново решение "има човек, има проблем, ..." е само отлагане, не е решение. Нали след разстреляния остават неговите наследници, следовници, другите добри хора с проблеми... Предстои БЪДЕЩЕТО...
Казано конкретно - Днес тия, умишлениците, се кефят, че ни прецакали и взели властта. Глупаци! И какво ще я правят тази власт? Ще нахранят ДРУГИТЕ? Боже-ее, Кога са го правили - "... няма човек, няма проблем!"
Търпение, търпение и упоритост. Времето е наше! Не днешния ден, а Времето.
цитирай
8. sylviastefanova - "Добронамерен", преди ...
20.05.2013 13:29
"Добронамерен", преди малко случайно видях приказките ви по мой адрес в блога ви. Ще ви поправя - никога не съм работила в телевизия СКАТ. На Велизар Енчев съм гостувала няколко пъти, както и на Стефан Солаков. В тези предавания съм отстоявала личните си позиции. Отстоявам ги и сега. Бях зам.-главен и главен редактор на в."Седем", когото глупаво унищожиха. Ако сте чели този седмичник, ще трябва да признаете, че той беше стратегически и политически изключително точен. (Преди да го превърнат в "лична драма" на няколко души и техния кръг.) Заслугата е на екипа и на неговите сътрудници, които пишеха с разум, но и със сърце. Работила съм в "Демокрация" при няколко гл. редактори - не беше лесно, защото новосъздадените партийни медии също се контролираха от службите. Какво съм писала и как - личи от блога ми. Не изчезвам, нито се изявявам. Аз съм си аз. Вие кой сте?
Споделяте, че логиката ми била "безупречна". Благодаря. Ако се върнете към цитатите, които са ви подразнили, с днешна дата ще откриете, че казаното в тях също е вярно.
И една молба ъм вас - за финал. Не говорете за поезия, която не познавате. Нито за книги, които не сте чел.
цитирай
9. dobronameren - Г-жо Стефанова.
22.05.2013 10:53
И аз, естествено, знам какво съм писал в собствения си блог. Единственото сбъркано от мен във вашата частична журналистическа биография, дадена в постинга ми "Топ социалистическа логика" от 1 март 2013, е че сте работила в телевизия СКАТ. Не сте, само сте гостували няколко пъти там. Добре. Извинявайте за направената грешка! (В скоби - Аз лично се притеснявам повече да не съм сбъркал кардинално в името. Да съм мислил за една Силвия Стефанова, а вие да сте друга Силвия Стефанова. Слава богу, ТОВА не съм объркал.)
Ще оставя без коментар какво си мисля (и досега) за в."Демокрация" с главен Волен Сидеров, както и за в."Седем" с главен Явор Дачков. Няма да коментирам, че в ТВ СКАТ има трима осветени от Комисията по досиета служители на ДС, и вие сте гостували на двамата от тях. За "поезията, която не разбирам" ще кажа само, че не разбирам що за "поети" са Велислава Дърева, Ива Николова, Ивайло Диманов, Димитър Дженев. Защото "техните бодли" оше стърчат в задника (извинявайте) на българския народ. (Пак в скоби - щом вчера Волен Сидеров, а днес - Мая Манолова говорят, че Те представляват целия български народ, ЗАЩО аз да нямам това право?!)
Но по съществото на вашите мисли в ТОЗИ постинг - че "БСП не може да управлява цялата нация след като има само 800 хиляди последователи" и за разсъжденията ви, че макар формално гласовете на всички българи да имат еднаква тежест, то гласът на 30-годишния има по-висока стойност, защото утре ТОЙ ще живее по правилата, избирани днес - ПАК ПОТВЪРЖДАВАМ: Тази логика е безупречна! Какво като сте я изразили ВИЕ. Даже този факт е чудесен - Дори вие започвате да мислите нормално, а не партийно. Поумнявате!
Ох, извинявайте! Изразих се неправилно. То е под влияние на заядливия ви въпрос "Кой сте вие?"
Аз съм си аз. Не съм журналист, не съм платен драскач. Но мисля, че съм прочел повече книги, отколкото вие самата. Какво като сте журналист?! Те журналистите не четат, те пишат.
И съм добронамерен. Дори към вас. Когато сте права.
цитирай
10. sylviastefanova - Дачков, не е бил гл. редактор на &...
22.05.2013 13:52
Дачков, не е бил гл. редактор на "Седем".
Убитите партийни превъзхождат днешния печат.
Те са добри поети.
А вие се криете.
цитирай
11. dobronameren - Само понякога сте бяла и добра, г-жо Стефанова
24.05.2013 11:33
Сега пак станахте зла. В момента слушам едно предаване за Павел Матев. (по какъв повод не знам, включих се късно) Той наистина е добър поет. Има запомнящи се, вечни стихове, в които Любовта не минава през комунистическото сито, въпреки, че то е в душата му. Точно затова НЕГО приемам! А сега поправете моята поетическа неосведоменост, която ме кара да пиша, че Велислава Дърева е просто едно обикновено журналистическо перо, което само благодарение на трите партийни букви пред/зад името си "блести на хоризонта". И за Ива Николова (от пловдивската NBT) сигурно бъркам, но не виждам разлика с Дърева, освен че е по-млада и по-бездарна като изказ. И за г-на Диманова сигурно бъркам - попадал съм само на негови злобни спрямо демокрацията епиграми. Вероятно защото чета недостатъчно. Дачков дали е бил или не главен редактор на "Седем", не ме интересува. Извинявайте, но той си е чист Дърев. Няма нищо общо с Матев.
Сега за мен, г-жо Стефанова. Аз излизам с името си в блога. Както и вие. Ако бях известен журналист, или поне събеседник, като вас, щях директно да се запиша като hristorashev. Но не съм. Затова съм избрал да се запиша просто като dobronameren. Мисля си, че този ник носи повече информация в моя случай. И на всичкото отгоре - ами кликнете върху ника ми - нали знаете как се прави това - и ще прочетете истинското ми име, възраст, професия и интереси. Аз не лъжа! Защото съм демократ!
цитирай
12. sylviastefanova - И десетте Божи заповеди са написани ...
24.05.2013 15:18
И десетте Божи заповеди са написани от демократ, и Павел Мател е гений, и любовта е важно да се пише с главна буква...

И особено много да не се говори напразно.

цитирай
13. dobronameren - Днес е чак 18 юни."Чак", защото нашият поетичен спор със С.С. е отпреди месец почти
18.06.2013 07:43
Г-жо Стефанова, видях "поетичния талант" на Велислава Дърева по една телевизия в компанията на Нешка Робева и Юлий Москов в първия ден на протестите, а така също видях и вчера по друга телевизия "таланта" на Ива Симеонова, когато тя броеше "поетично" протестиращите в третия ден. Днес прочетох и вашите "поетични" опити да защитите незащитимото. Чакам с нетърпение изявите на Ивайло Диманов. Може и да се е изявил в "Дума", ама аз не съм стигнал още до този вестник.
Моля ви, честно ви моля, не посягайте към истинска поезия, преди да сте измили душата си!
цитирай
14. sylviastefanova - Споделете коя е правилата п...
18.06.2013 16:38


Споделете коя е правилата паритйна книжка, подходящата медия и разрешено поетично вдъхновение.
За да помисля върху тях.
Преди да сте забранили поезията по политически причини. И с много чиста душа.
цитирай
15. dobronameren - Изключителна демагогия проявявате С.С.
21.06.2013 07:38
Ако Дърева, Ива Николова, Ивайло Диманов, вие (легион сте, затова дотук, временно) са поети, аз съм марсиански зет, както се казва. Поетично вдъхновение?! Забранявано по политически причини?!
Това е чиста проба наглост. Проявявана винаги от партията БСП, онази, стогодишната. Която забранява (най-меко) поетите (най-малкото), които не мислят като нея. Ще ме опровергавате? Ама, всичко го има записано върху някакъв носител, драга. Нищо не е забравено и никой не е забравен. Аз ли да обяснявам вселенски истини? На вас, журналистката?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: sylviastefanova
Категория: Политика
Прочетен: 1143110
Постинги: 424
Коментари: 709
Гласове: 2438
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол
1. - Управление на мира - една интересна книга
2. И ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК БИЛИ СОЦИАЛНО СЛАБИ. УБО ПЛАЩАЛО ПО 1 200 ЛВ. НА МЕСЕЦ ЗА ХРАНА НА ПЪРВИТЕ
3. КАТО ШЕЙХ ТОДОР ЖИВКОВ ДАРЯВАЛ ТОНОВЕ С НЕФТ
4. ЗА ДВЕ ГОДИНИ БКП ИЗНЕСЛА 1 МЛРД $ В ЧУЖБИНА
5. ОРТЕГА ИЗМОЛИЛ 20 МЛН. ЗА НИКАРАГУА.НА БАНГЛАДЕШ ПОДАРЯВАМЕ 500 Т САПУН И 100 Т КОНСЕРВИ
6. БКП РАЗДАЛО КРЕДИТИ НА НАД 30 ДЪРЖАВИ В СВЕТА
7. ИДЕОЛОГИЯ НА ГОЛЯМОТО РАЗГРАБВАНЕ. С ПОДПИСА НА ЖИВКОВ БКП ДАЛА 1 МЛРД. НА ИРАК ЗА ОРЪЖИЕ
8. ЗАД КУЛИСИТЕ НА ДИПЛОМАЦИЯТА
9. БЪЛГАРСКИЯТ ГУЛАГ
10. БАН ОПРАВДА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС ПО НАРЕЖДАНЕ НА ЦК НА БКП
11. АКАД. АНГЕЛ БАЛЕВСКИ СРЕЩУ ПАВЕЛ МАТЕВ. БИТКА ЗА АНТИКИ И КОЛЕКЦИИ
12. СОФИЯ ПРЕС - НЕДОСЕГАЕМАТА ИМПЕРИЯ
13. НАРОДЪТ!
14. БСП И СОЛУНСКАТА МИТНИЦА
15. КЪДЕ СЕ СТОПИХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА
16. ЗАДАВА СЕ НОВОТО БЪЛГАРСКО ОГРАБВАНЕ
17. ЗА ЧЕСТТА НА СОЦИОЛОГИЯТА
18. АКО МС ОТМЕНИ МОРАТОРНАТА ЛИХВА, ЩЕ ПАДНАТ И СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО
19. НИТО ЕДНА СМЕТКА ЗА ПАРНО НЕ Е ВЯРНА
20. СЪОБЩЕНИЯТА КЪМ ФАКТУРА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ИИЗМАМИ
21. ТОПЛОПИКАЦИЯ И НАГЛОСТ
22. ОЩЕ МАЛКО АРИТМЕТИКА ЗА СТЪКМИСТИКАТА С ТОПЛАТА ВОДА
23. Монополистите претендират за търговски отношения с потребителите, но крият размера на лихвата и методиката, по която я начисляват.
24. УПРАВЛЕНИЕТО НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СТРАДА ОТ СИНДРОМА НА ДАУН
25. КАК ШЕФОВЕТЕ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ ПЕСТЯТ КАТО СИ ВДИГАТ ЗАПЛАТИТЕ
26. ЗАЩО И КОИ ЕВРОДИРЕКТИВИ НАРУШАВА ТОПЛОФИКАЦИЯ
27. ЗАКОННАТА ГАВРА С "НЕИЗПРАВНИТЕ" ДЛЪЖНИЦИ
28. ДАЛАВЕРАТА С ТОПЛАТА ВОДА
29. РЕШЕНИЕТО СИРИЯ:СИМВОЛНА ИЛИ ИСТИНСКА ПОЛИТИКА
30. БЕЖАНЦИТЕ И БЕЖАНСКИЯТ ВЪПРОС